DISTRIBUIȚI

Rugbyștii de la Timișoara Saracens joacă sâmbătă la București semifinala cu CSM București, una ce poate salva sau compromite sezonul. A fost un ultim an greu pentru echipa bănățeană, după ce s-au ratat Cupa Regelui, Cupa României, dar și accederea în Challenge Cup.

Vor lipsi Valentin Popârlan și Michael Stewart, din cauza unor suspendări, dar și Tevita Manumua, accidentat. Totuși, Sosene Anesi spune că motivația echipei poate face ca absențele să nu conteze. ”Sunt foarte entuziasmat, abia aștept meciul cu CSM, nu doar pentru că e o semifinală, ci pentru că am pierdut patru meciuri cu ei. Sunt singurii care ne-au bătut în campionat și în Cupă. Va fi multă presiune pe noi, ne lipsesc câțiva jucători de bază. În urmă cu două săptămâni am demonstrat că ne-am mai revenit. Atmosfera e bună, sunt sigur că băieții vor fi gata să dea 100%. A fost bine că am avut o săptămână liberă. Chester știe fiecare jucător, am avut o atmosferă bună. Cred că toți jucătorii știu că semifinala e cel mai important meci”, a declarat antrenorul.

Vasile Rus va fi de data aceasta căpitan. ”Disputăm semifinala pe terenul celor de la CSM. Din cauza aceasta, e clar că nu plecăm favoriți, dar mergem la București cu un singur gând: de a câștiga. Avem mare nevoie dă ne îndeplinim ultimul obiectiv. Suntem conștienți de ceea ce ne va așteapta la București. Avem încredere în noi, în staff, sperăm ca după cele 80 de minute să ieșim învingători de pe teren. Am demonstrat anul trecut că putem câștiga o semifinală în deplasare. Este mai greu, deoarece anul trecut Steaua ne bătuse doar o dată, iar CSM ne-a bătut sezonul acesta de patru ori. Este cel mai greu adversar pe care îl puteam întâlni în semifinală”,a precizat jucătorul.

Vicepreședintele Dușan Filipaș a spus că ratarea calificării în finală e echivalentă cu ratarea sezonului. ”O semifinală pe care din păcate, nu o jucăm pe teren propriu. Ne-am dori o semifinală acasă, dar sunt convins că vom câștiga. Chiar dacă am pierdut toate meciurile cu CSM din acest sezon, sunt convins că băieții vor trata meciul cu totul altfel din punct de vedere mental și al dorinței de victorie. Dacă ratăm acest obiectiv, îl putem considera un sezon ratat. Omogenitatea, experiența noastră… Ei sunt dornici de trofee, dar nu poți să devii o echipă mare peste noapte. Noi avem câțiva ani în spate”,a precizat Filipa.

Semifinala începe sâmbătă la ora 17 pe Stadionul Arcul de Triumf și e televizată de Telekomsport.

(foto: Ewald Gruescu)

 

LĂSAȚI UN MESAJ