DISTRIBUIȚI

ACS Poli intră în seria de patru meciuri foarte importante din play-off, cu FC Olt și Metalul Reșița, pe care alb-negrii le vor întâlni și acasă, și în deplasare. Avansul Timișoarei față de slătineni și cărășeni e de 10 puncte, dar încă mai au de transpirat câteva etape. Până atunci, jucătorii se gândesc deja să câștige meciul de sâmbătă, primul din seria de patru partide ”de foc”.

Căpitanul Ovidiu Petre e sigur că ACS Poli va fi liniștită după cele patru jocuri, chiar dacă nu vor fi patru victorii. ” Întâlnim cele mai bune echipe din serie. Poate, cu un maximum de puncte sau cu 9, sau 6-7 puncte se poate vorbi de câștigătoarea seriei”, crede mijlocașul. Jucătorul e însă sigur de un lucru, o victorie la Olt nu va da timișorenilor un avans încă liniștitor în lupta pentru promova. ”Fiecare meci are importanța lui. Nu cred că se va decide acum ceva, dacă vom câștiga la Olt. E un meci foarte important, meci pe care mergem să îl câștigăm. Cu atât mai bine dacă ne va ajuta pe viitor, dacă vom câștiga. E bine că avem un parcurs destul de bun și putem promova”, consideră unul dintre cei mai experimentați fotbaliști din lotul lui Dan Alexa.

ACS Poli nu va avea însă un meci ușor cu slătinenii. FC Olt are un public numeros și, cu siguranță, sâmbătă stadionul va susține frenetic gazdele. Petre consideră că echipa trebuie să facă abstracție de acest lucru. ” Nu ar trebui să ne deranjeze publicul de la Olt. Dacă vom promova, vom întâlni astfel de stadioane. Am mai jucat acolo, știm cum e, nu cred că ar fi asta o problemă”, este opinia lui Petre. Cât despre aspectul tactic al jocului, mijlocașul la închidere e convins că slătinenii nu vor juca cu ”autobaza”. ”Oltul e o echipă care încearcă, care vrea cu adevărat să câștige. Bineînțeles, ca și celelalte echipe, vor să facă un meci bun contra noastră. Dar sperăm să nu le dăm ocazia”, a punctat Ovidiu Petre.

La fel ca la partida cu Tărlungeni, Dan Alexa rămâne suspendat. Tehnicianul nu va avea voie să stea pe bancă și nici să discute cu echipa în pauză, la vestiar. La Timișoara, ”Chirurgul” a găsit soluția să vorbească cu elevii săi în sala de conferințe, din afara incintei stadionului. La Slatina, acest lucru nu va mai fi posibil. ”Acum a fost bine, că am câștigat acasă. Să vedem și în deplasare. Cu siguranță că e mult mai bine când e aproape de noi, pe bancă. Acum nu vom mai putea vorbi la pauză, probabil că vom stabili ce trebuie făcut. Dar sunt secunzii care știu la fel de bine ca Mister ce trebuie făcut”, spune căpitanul Petre.

În iarnă, Ovidiu Petre a avut din nou ceva probleme medicale. Acum, jucătorul spune că e la potențial maxim. ”Eu sunt 100% din toate punctele de vedere. Dacă se va apela la serviciile mele, voi da totul pentru a câștiga”, a precizat jucătorul. În vară, contractul fotbalistului de 33 de ani ajunge la final. Petre spune că așteaptă să vadă că promovarea e certă, pentru a se așeza la masa negocierilor cu cei din conducere.

Anda DELIU
(sursa foto: facebook.com/ACSPoliTimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ