DISTRIBUIȚI

Casa Artelor, Galeria Pygmalion, începând cu ora 19.00, vă așteaptă cu expoziția de desene „Prin gaura cheii”, semnată Andrei Medinski.

De la ora 20.00, în sala Studio, Asociația Marele Ecran vă poftește la film: cel mai premiat film romanesc de la Gopo 2018, „Un pas în urma serafimilor” (regia Daniel Sandu) și filmul care a închis ediția de anul trecut a Ceau Cinema, „Marița” (debutul în lungmetraj al regizorului Cristi Iftime).

Ambele în cadrul caravanei Zilele Filmului Romanesc ce poposește la Timișoara chiar in Noaptea Muzeelor la Casa Artelor! Biletele disponibile înainte de proiecție la prețul de 10 lei.

ORA 20:00

UN PAS IN URMA SERAFIMILOR (2017), 150′

„Un pas în urma serafimilor” spune povestea lui Gabriel, un adolescent care îşi doreşte să devină preot şi urmează cursurile unui seminar teologic ortodox. Iniţial, el încearcă să se adapteze mediului, dar, în cele din urmă, îşi dă seama că sistemul este complet corupt şi abuziv si, împreună cu alţi trei colegi, este etichetat de consiliul şcolii drept elev-problemă. Prinşi în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, şi un profesor laic viclean şi corupt, elevii învaţă că minciuna, furtul, manipularea şi trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să şi le însuşească pentru a rezista în seminar.

ORA 22:30

MARITA (2017), 100′

Inclus în secţiunea competiţională „East of the West” a Festivalului de Film de la Karlovy Vary, unde a câştigat Marele Premiu al Juriului FEDEORA, „Marița” îl are în centru pe tânărul Costi (Alexandru Potocean). Sătul de propriile probleme de cuplu, i se face brusc dor de poveștile tatălui său (Adrian Titieni), astfel ca se hotărăște să treacă pe la el și să meargă împreună de sărbători la mama și frații lui, cu toate că niciunul dintre ei nu-și dorise asta.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ