DISTRIBUIȚI

Ripensia Timișoara a fost învinsă cu 2-1 de Pandurii, puncte cu care oltenii își mențin speranțele pentru evitarea retrogradării. A fost o primă repriză în care roș-galbenilor nu le-a ieșit jocul, anihilaţi și de adversarul care își făcuse foarte bine „temele”, și în ciuda trezirii din repriza a doua, gazdele nu au mai putut întoarce meciul în favoarea lor.

Față de cum s-a jucat tot sezonul în Ciarda Roșie, prima repriză a fost una foarte săracă în ocazii, cu ripensiștii blocați de adversari foarte bine. Pandurii a avut prima ocazie după o lovitură liberă bătută de Șut, fază la care defensiva timișorenilor nu a putut împiedica atacul. Ionică a reluat balonul, iar Brînzan a trimis cu capul peste poarta lui Rădulescu. Replica Ripensiei a fost balonul trimis cu capul de Golda spre poartă, respins de portarul Moga în corner. Până la urmă, dominarea Pandurilor a dus la deschiderea scorului în minutul 24. La un atac al oltenilor, Tudoran a centrat spre Ionică, poziționat perfect, care a marcat la colțul lung. Până la pauză, același Tudoran a mai expediat un balon pe lângă poartă.

În repriza secundă, Ripensia a avut ocaziile ei. Mai întâi, Bocșan a trimis peste poartă cu capul o centrare de la Mânecan, pentru ca apoi Toma să reia moale, tot cu capul, o centrare tot de pe dreapta a lui Dumiter. A treia oară, în minutul 56, Bocșan a marcat cu capul, după o centrare a lui Toma. Timișorenii au ratat șansa să preia conducerea, după ce Dumiter a fost oprit de Cenaj în careu. Au făcut-o însă gorjenii, prin Munteanu, în minutul 64, după o ieșire a lui Rădulescu, cam hazardată. Pandurii l-a pierdut apoi pe Cenaj, scos cu targa, dar asta nu i-a marcat prea tare. S-a jucat deschis, cu Ripensia decisă să marcheze. Bădăuță a avut un șut drept când ar fi trebuit să dea un șut-centrare, iar apoi o reluare a sa a fost respinsă salvator de Moga.

Ripensia Timișoara: Iul. Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Bocşan, Burdeţ, C. Toma – Zurbagiu, Hecsko (Laur. Tudor 61′) – Dumiter, Mânecan (Bădăuţă 72′), Mediop – Golda (Apro 87′)

Pandurii Târgu Jiu: Moga – Băjan, Celea, Cr. Munteanu (cpt.), Brînzan – Cenaj (Al. Vasilescu 72′) – Raiciu (Maxin 59′), Şut – Tudoran, C. Ionică, D. Pîrvulescu (Vodă 78′)

Ciprian Urican a fost foarte supărat după meci. „O înfrângere foarte rușinoasă din punctul meu de vedere, pe care mi-o asum în întregime pentru că nu am reușit să capacitez jucătorii, nu am putut să le ridic nivelul de concentrare. Am avut o circulație foarte greoaie, am găsit soluțiile greșite, nu pe cele bune. Am greșit foarte multe pase. Nu am avut luciditate în fața porții. Greșeli și individuale și colective. Per ansamblu un joc foarte slab, poate cel mai slab. Mi-e rușine de această înfrângere și eu mi-o asum. Vina e a mea, trebuie să fac altfel echipa în așa fel încât să câștigăm jocul de azi. Miercuri la fel a început și UTA, și până la urmă am reușit să ieșim de acolo. Știm să găsim soluții și pentru acest pressing. Nu asta a fost. În momentul în care intram în posesia mingii nu găseam cele mai bune soluții. Atunci când greșești repetat la transmisie, la controlul balonului, îți dă o stare de neîncredere. Eu spun că totul a fost din cauza concentrării. Vom vedea ce facem de la vară. Noi fiind cu obiectivul atins, jocul de astăzi a fost un test pentru mulți jucători. În fotbal poți să învingi sau să pierzi, dar modalitatea e cum o faci… Din punctul meu de vedere am fost jalnici astăzi. Era un meci pe care nu aveam voie să-l pierdem. Eu am greșit tot, jucătorii au jucat prost din cauza mea”, a declarat antrenorul Timișoarei.

Adrian Bogoi a explicat ce tactică a aplicat. „Un meci de mare luptă și 3 puncte foarte mari puse în joc pentru noi. Echipa era scăpată de grija retrogradării și cu aceste 3 puncte am făcut un pas foarte mare spre atingerea obiectivului, salvarea de la retrogradare. Știam că au atacanți de mare valoare, mai ales pentru liga a doua, au unii dintre cei mai buni atacanți, care, după părerea mea, vor face pasul la Liga I. Știam că este o echipă de posesie. Nu am vrut să lăsăm foarte multe mingi să ajungă la atacanții adverși. Am făcut pressing sus. Marea majoritate a timpului ne-a ieșit. Am dat și două goluri spectaculoase, am avut și emoții, dar important este că am luat cele 3 puncte mari în acest campionat. Vom vedea în continuare cum stăm. Avem ultimul meci la Brăila și mergem să luăm 3 puncte și acolo”,  a punctat antrenorul gorjenilor.

Săptămâna viitoare, Ripensia va juca derby-ul Timișoarei, cu ASU Poli drept gazde, de la ora 19, pe „Dan Păltinișanu”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ