DISTRIBUIȚI

Informatica Timișoara a tranșat luni seara finala cu United Galați în doar trei meciuri, după victoria cu 5-2. În precedentele jocuri, timișorenii au câștigat cu 1-0 și 6-4 după loviturile de departajare, în ambele partide jucate la Dunăre. Cu acest rezultat, s-a încununat un sezon perfect, în care alb-violeții au câștigat Supercupa, Cupa României și titlul, după ce sezonul precedent au cucerit Cupa României.

United își juca ultima șansă, și asta a făcut ca meciul să se joace extrem de deschis. În minutul 8, Rakic a marcat primul gol pentru gazde, iar peste patru minute, Felipe a mărit diferența. Cu patru minute înainte de finalul primei reprize, Varela a redus din diferență, pentru ca în ultimul minut al primei jumătăți, Lupu a marcat pentru 3-1, profitând de faptul că poarta adversarilor rămăsese goală. În debutul reprizei secunde, moldovenii au jucat mai montați și au reușit să marcheze prin Octavian Cireș. La 3-2, United a jucat și cu portar-înaintaș, dar a irosit ocazii, iar Iancu și-a făcut și el treaba. Portarul Wellington a avut intervenții bune, inclusiv una dublă la Savio și Felipe. Totuși, Informatica a fost cea care a marcat, prin Rakic, iar la final, Deco a transformat lovitura de la 10 metri primită pentru cele șase faulturi ale gălățenilor.

Robert Lupu e de părere că unitatea grupului a încununat-o pe Informatica în postura de campioană. ”Mă bucur că după munca pe care am depus-o în trei ani am reușit să luăm toate trofeele. Nu ne-am propus anul acesta, dar am avut un grup senzațional, niște băieți cum nu am avut în 15 ani de zile. Meritam să câștigăm acest trofeu. Nu mă așteptam să câștigăm în trei meciuri, Galațiul ne-a pus probleme anul trecut. Într-adevăr, anul acesta noi am avut o formă mult mai bună și jucători un pic mai mulți, dar nu mă așteptam. Chiar dacă am jucat bine acolo a fost destul de dificil și e bine pentru noi că s-a terminat așa. Eu cred că acolo, când am jucat la 3-3 și am avut lovituri de la 6 metri ne-am creat un avantaj  mare. Am fost egali în patru la patru, iar dacă nu scoteau portarul, diferența ar fi fost mult mai mare. Sunt foarte fericit că am reușit să câștig acest trofeu. Informatica a reușit să ai trei trofee în trei ani. Nici bine nu ne-am pus pe picioare că am luat toate trofeele”, a declarat Lupu.

Savio Valadares are oferte din țări precum Spania sau Liban. ”A fost foarte bine pentru noi, pregătim de peste două sezoane aceste trofee. E foarte bine pentru Timișoara, pentru oraș. Mă caută impresarii, dar nu știu ce voi face. Depinde de ce va fi la club”, a declarat brazilianul.

Gabriel Lungu e de părere că titlul demonstrează calitățile de antrenor ale lui Lupu. ”A fost și noroc, dar și munca băieților, de un an de zile. Îi felicit, îl felicit pe Robert, care a reușit să închidă și gura multora. Cine îl mai contestă nu are nimic în creier. Cred că autoritățile își vor schimba atitudinea, am primit ceva de la autorități. Dar eu sunt convins că este o mică parte. Eu mă felicit că am reușit să adun cu Robi băieții, să fie ca o familie. În seara aceasta cinci oameni și cu Vlad Iancu au reușit să țină piept celor zece de pe Dunăre”,a punctat finanțatorul Timișoarei.

Victor Hugo Costa, antrenorul gălățenilor, a apreciat că victoria Timișoarei nu a fost așa ușor cum o arată scorul. ”Vreau să felicit echipa din Timișoara. Ne-au bătut cu 3-0. Pare o victorie ușoară, dar acolo au marcat în ultimul minut, apoi s-au impus la penalti-uri. Aici noi la 2-0, când nu mai aveam nimic de pierdut, am scos portarul. Am sperat, e al doilea an în care Galațiul pierde o finală. Felicit echipa Timișoarei, finala a reunit cele mai bune echipe. Am primit ușor cartonașe, tot sezonul”, a punctat Costa.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ