DISTRIBUIȚI

Poli Timișoara are o soartă tot mai complicată după ce a remizat cu 0-0 cu Gaz Metan Mediaș, în urma unui meci slab. Putea fi și mai rău, după ce oaspeții au  avut penalti în minutul 90, dar Rondon a ratat. A fost un meci în care fiecare echipă s-a ales cu un accidentat din prima repriză: timișorenii cu Străuț, iar Gazul cu Fernandes.

Cu o formulă de start schimbată, Poli nu a jucat nici așa mai nimic. Mediașul a avut o prima ocazie, cu Olaru trimițând peste poartă. A urmat schimbare forțată a lui Străuț, din minutul 8, după ce jucătrul și-a dislocat umărul. În locul său a intrat Munteanu, iar Ciucur a fost retras fundaș dreapta. Timișorenii au beneficiat de două lovituri libere, dar Vașvari nu a nimerit spațiul porții la niciuna. Mediașul a avut însă ocaziile reprizei, deși din minutul 33, l-a pierdut și ea pe Ely Fernades, înlocuit cu Rosado din pricina unei accidentări. În minutul 40 Olaru a trecut de Melinte și a șutat în plasa laterală, pentru ca apoi, tot de la el să pornească o fază unde Rondon i-a centrat timișoreanului Sergiu Popovici, care nu s-a dezmeticit însă la timp, deși se afla la câțiva metri de poartă, iar Strton a putut interveni.

Cu 0-0 la poarta și cu fiecare echipă în mare nevoie de victorie, acest aspect nu s-a văzut însă deloc în repriza secundă. Prima ocazie serioasă a fost abia în minutul 65, la șutul lui Olaru, însă Straton a intervenit salvator. Timișorenii au pus realmente în pericol poarta lui Pleșca în minutul 75. A fost o lovitură liberă bătută bine de Raț, dar respinsă de portarul Gazului în corner, după executarea căruia Vașvari a trimis pe lângă buturi. Mediașul a pus și ea presiune pe final,cu șutul lui Rosado, prins de Straton, și execuția lui Tîrcoveanu pe lângă poartă. Finalul a fost unul plin de nervi, după ce Hațegan a dictat penalti la o ciocnire între Șeroni și Rondon. Rosado s-a dus să execute, dar a tras mult peste poartă. Ulterior, poliștii au reclamat nervoși un penalti la Velcotă, care ar fi fost faultat de Crețu.

Poli Timișoara: Straton – Străuț (min 8 Munteanu), Melinte, Șeroni, Raț – Vașvari, Artean – Ciucur, Bîrnoi (min 80 Velcotă), Oliva (min 60 Drăghici) – Roman

Gaz Metan Mediaș: Pleşca – Creţu, Sîrghi, M. Constantin, Buşu – I. Cristea – Popovici (min 57 Romeo), Olaru (min 71 Tîrcoveanu), Caiado Dias, Ely Fernandes (min 33 Rosado) – Rondon

Adrian Neaga rămâne optimist, deși jocul echipei e dezastruos. ”A fost un meci cu de toate până la urmă. Acest punct, și sunt convins de acest lucru – pentru că băieții aceștia pe care îi am în vestiar sunt băieți care au caractere extraordinar și au dat dovadă de dăruire și în acest meci, de ambiție, de atitudine; i-am felicitat în vestiar și le-am spus că poate așa a vrut Dumnezeu, cu acest punct să ne salvăm și anul acesta. Din păcate avem foarte multe probleme de lot. Mergem înainte și poate, nu poate, sunt sigur că vom scoate în aceste trei meciuri punctele necesare pentru a ne salva de la retrogradare. Eu știu că suntem la 2 puncte de echipa de pe locul de baraj și la 3 puncte de două echipe care se salvează direct. Iar în joc mai sunt 9 puncte. Matematica mea face că dacă vom lua 9 puncte, cu 2 în plus față de celelalte echipe, ne vom salva ori direct, ori cu meciul de baraj. Eu sper ca jocul să se îmbunătățească de la meci la meci. Am jucat cu un singur vârf pentru că avem foarte multe probleme de lot. Lotul s-a făcut singur, deoarece am avut doar 18 jucători valizi, toate cele trei schimbări le-am făcut din cauza accidentărilor. Mă bat cu oricine, nu mă interesează cine retrogradează. Sper pentru acești băieți care se automotivează”, a declarat Neaga.

Cristian Pustai a amintit detaliul important, ca la o eventuală egalitate, Mediașul e peste Poli, care a beneficiat de rotunjirea punctelor după înjumătățire. ”A fost un meci important pentru ambele echipe. Din păcate, s-a pierdut un punct, s-au împărțit doar două din cele trei. Obiectivul nostru era să nu pierdem, pentru că cu tot respectul față de această echipă, acest oraș, jucând direct suntem practic la 4 puncte de Timișoara și cred că avem un program mai ușor. Asta nu ne dă nicio certitudine. Să zicem că e un lucru bun acest egal, dar am avut în mână punctele, am avut ocazii mult mai mari decât gazdele și acea lovitură de la 11 metri ratată. Nu avem timp prea mult de analiză. Avem o zi până la meciul următor după drum, iar echipa ce vine a jucat vineri și are oricum trei zile în plus față de noi.  Această rotunjire,care era un mic detaliu, s-ar putea să facă la un moment dat diferența”, a punctat Pustai.

(foto: Cronica violetă)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ