DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, Timișoara Saracens joacă a zecea finală din ultimii ani, pentru un al zecelea trofeu, cu rivala tradițională Știința Baia Mare. Campioana en-titre e foarte sigură pe ea că se poate impune din nou în fața ”zimbrilor”.

Nu vor putea evolua în acest meci Valentin Popârlan și Eugen Căpățînă, din pricina suspendărilor, dar nici Horațiu Pungea și Tevita Manumua, în urma unor accidentări. Sosene Anesi e convins că noul antrenor argentinian, Mario Alejandro Canale, a adus un plus maramureșenilor,. ”Nu va fi deloc un meci ușor. Am mai jucat cu ei, va fi un meci strâns. Am avut o săptămână cu sincope, accidentări, nu suntem chiar 100% pregătiți. Dar jucătorii sunt foarte motivați să câștige un trofeu. Se întâlnesc cele mai bune echipe, abia aștept meciul. Nu știu foarte multe despre noul antrenor, dar am văzut ce a adus Chester la noi, cu siguranță îi ajută și pe ei. Va fi dificil, cu siguranță Baia Mare își dorește să ne bată”, a declarat Anesi, antrenorul principal al echipei.

Vasile Rus nu a primit suspendare după semifinală, și va fi căpitanul Timișoarei în finală. ”Baia Mare e o echipă puternică, cu care ne-am mai întâlnit. E o finală foarte disputată, între echipele care domină rugby-ul românesc, dar mergem să câștigăm. Nivelul de concentrare trebuie să fie mai mare cala semifinală. E ultimul meci, nu mai avem pentru ce să ne păstrăm rezervele. Din punctul meu de vedere calificarea lor în finală nu e o surpriză, dar noi suntem favoriți, pentru că am câștigat ultimul meci contra lor”, a punctat Rus.

Vicepreședintele Dușan Filipaș e de părere că dacă Timișoara joacă bine, va fi imbatabilă. ”Ne aflăm în fața celei de-a zece finale din ultimii opt ani, în care am câștigat patru titluri, patru Cupe ale României și o Cupă a Regelui. Va fi a noua finală cu Baia Mare. Așa cum am promis că vom câștiga semifinala cu CSM București, așa promitem că vom câștiga și al zecelea trofeu. Cel mai mare adversar al Timișoarei este Timișoara. Sunt sigur că la acest meci băieții vor da dovadă de atitudine. Chester este talismanul nostru noroc, e important că suntem în finală cu el și Sosene. Așteptăm un număr cât mai mare de suporteri alături de noi”, a precizat Filipaș.

Finala mare se joacă sâmbătă la ora 18 și e transmisă de Telekomsport 2.

(foto: Ewald Gruescu)

LĂSAȚI UN MESAJ