DISTRIBUIȚI

Naționala antrenată de timișoreanul Cosmin Contra s-a reunit duminică la Mogoșoaia pentru partidele amicale cu Chile și Finlanda. „Guriță” e deja concentrat la meciurile din Liga Națiunilor, care vor începe în septembrie, și spune că a dorit adversari tari pentru aceste ultimele verificări.

Din Timișoara, sunt convocați Romario Benzar, de la FCSB, și Dorin Rotariu, jucătorul lui FC Brugge. „Sunt ultimele două meciuri de pregătire înaintea Ligii Naţiunilor care va începe în septembrie. Suntem încrezători că drumul început împreună va continua cu meciuri bune, cu agresivitate, cu atitudine. Sper din toată inima să continuăm rezultatele bune, să eliminăm greşelile de până acum şi să fim o echipă din ce în ce mai puternică. Pentru că acesta este drumul care ne va aduce calificarea la Campionatul European. Sunt mulţumit de adversarii pe care îi întâlnim în aceste amicale. Nu ştiu dacă se pliază pe profilul următoarelor competitoare, dar sunt adversari cu care am reuşit să jucăm”, a declarat Contra la conferința de presă organizată după reunirea lotului.

Contra a spus că putea găsi adversari mai accesibili, dar a căutat echipe cât mai tari. „Am avut posibilitatea de a întâlni adversari mai slab cotaţi, dar care nu ne-ar fi pus în dificultate. Însă eu am nevoie de adversari care să ne pună probleme pentru că în Liga Naţiunilor Muntenegru şi Serbia sunt echipe puternice. Trebuie să ne obişnuim cu adversari puternici, să fim conştienţi că ne putem bate de la egal la egal cu ei şi să câştigăm. De aceea am ales să jucăm cu Chile şi Finlanda, pentru că vreau să ne pună în dificultate. Obiectivul meu este câştigarea grupei în Liga Naţiunilor. Aceste este primul obiectiv. Nu va fi uşor, sunt conştient de acest lucru, dar sunt încrezător că începând bine cu Muntenegru şi Serbia vom putea câştiga grupa”, a adăugat selecționerul.

Joi, de la ora 17, România va juca la Graz cu Chile. Apoi, marți, 5 iunie, echipa va juca cu Finlanda la Ploiești, de la ora 20:30. Ambele meciuri vor fi transmise de Pro TV.

(foto: gsp.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ