DISTRIBUIȚI

UVT Agroland Timișoara a încheiat bine primul sezon în Divizia A1, cu locul 5 și calificarea în Challenge Cup. Acum, clubul are și trei jucătoare convocate la naționala de senioare, care în iulie intră în pregătiri pentru preliminariile Campionatului European.

Cele chemate la lot sunt Roxana Bacșiș, Andreea Petra și Ariana Pîrv. Jucătoare pe postul de universal, Bacșiș a fost cea mai bună realizatoare a campionatului, cu 426 puncte, dintre care 33 ași și 62 blocaje. Andreea Petra a fost și ea prima, la servicii câștigătoare. Centrul a dat 237 de puncte, dintre care 50 de ași și 57 din blocaje. Extrema Ariana Pîrv a fost a patra realizatoare pentru Agroland, cu  205 puncte, dintre care 33 ași și 15 blocaje.

România se va reuni la 1 iulie, la Craiova, pentru antrenamentele de dinaintea meciurilor oficiale. Țara noastră este în grupa preliminară F de calificare pentru Campionatul European, alături de Spania, Bosnia-Herțegovina și Letonia. Patru meciuri se vor disputa în august, iar ultimele două, anul viitor în ianuarie. Programul este următorul:

Etapa 1: România – Bosnia, 15 august, Craiova

Etapa 2: Spania – România, 19 august

Etapa 3: România – Letonia, 22 august, Craiova

Etapa 4: Letonia – România, 26 august

Etapa 5: România – Spania, ianuarie 2019

Etapa 6: Bosnia – România, ianuarie 2019

(foto: volei-timisoara.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ