DISTRIBUIȚI

În data de 31 mai, de la ora 19.00, Teatrul Merlin vine cu Pantofii Roșii, o piesă de teatru- dans,în regia Baczó Tünde, muzica: Cári Tibor, scenografia: Bajko Attila, costume: Cristina Milea.

Distributia: Victoria Rusu, Etelka Magyari, Cristian Bratoiu, Raul Lazarescu, Stefan Roman, Laurentiu Plesa, Jasmina Mitrici

Lumea suprarealistă creată de Andersen în această poveste m-a motivat să abordez o temă strâns legată de tinerețe, actuală azi, la fel cum a fost în vremea scriitorului danez. Vanitatea și egocentrismul reprezintă o problemă pentru copiii de astăzi. Într-o societate obsedată de aparențe, elevii ajung în mod aproape natural să fie interesați de înfățișarea lor și de nimic altceva. Școala devine mai degrabă un podium de modă, decât un loc unde ei beneficiază de un dar prețios, educația. Concurența sănătoasă, care motivează copiii, a dispărut, fiind înlocuită de o rivalitate neconstructivă, al cărei motor este egocentrismul. Aceasta creează adesea situații de netolerat. Suntem martorii unui proces de deformare și, cu spectacolul de teatru-dans „Pantofii roșii”, simt nevoia să semnalizez acest lucru copiilor, părinților și profesorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ