DISTRIBUIȚI

Doi canotori din Timiș au fost printre echipajele cu care România a participat la etapa de Cupă Mondială de canotaj de la Belgrad. Cristian Pârghie a luat bronzul, iar Marian Enache a fost aproape și el de o medalie.

Cristian-Ilie Pîrghie, cel care a participat la două ediții de Jocuri Olimpice, la Londra și Rio, a concurat în barca de 8+1 a României, alături de Vlad Aicoboae, Florin Lehaci, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Alexandru Macovei și Adrian Munteanu. În finală, unde au fost calificați de la început, românii au scos timpul de 05:31,480 de minute. A fost suficient pentru bronz. Pentru primul loc a fost echipajul Germaniei, iar pe doi, cel din Marea Britanie.

Ștefan Marian Enache (foto), fost campion european de juniori, a concurat la dublu vâsle, cu Ioan Prudeanu. În seria lor, cei doi au avut cel mai bun timp, 06:38.080. În semifinale, au avut al treilea rezultat, 06:31.490, iar în finala A, au terminat pe locul 5. Timpul lor a fost de 06:11,340, la mai puțin de o secundă de bronz. Rezultatele vin după ce la Europenele de juniori, timișorenii au luat medalii. Alexandru Danciu și Denis Nichitean au luat argintul la patru rame, iar Adriana Surupăceanu, la patru vâsle.

(foto: facebook.com/Federatia-Romana-De-Canotaj)

LĂSAȚI UN MESAJ