DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timisoara a programat pentru mâine, 6 iunie, ora 10, în Amfiteatrul A01. O evocare despre Rolul lui Emmanuel de Martonne

În anul Centenarului, Universitatea de Vest din Timișoara dorește să omagieze memoria marelui prieten al României care a fost Emmanuel de Martonne, să evoce deschiderea sa internațională, printr-o conferință-eveniment, pe tema “România la Centenar. Evocări, mize geopolitice, proiecte naționale. Rolul lui Emmanuel de Martonne”. La eveniment sunt așteptați să participe ambasadorul Marii Britanii și reprezentanți ai Franței în România, reprezentanți de seamă ai Academiei Române, ai Comitetului Național de Geografie și ai Societății de Geografie din România, ai universităților de prestigiu din țară (Cluj-Napoca, Iași, București, Craiova etc.), istorici, reprezentanți ai autorităților locale din Timișoara și județul Timiș, oameni de cultură, studenți și doctoranzi, reprezentanți ai presei naționale și locale.

În cadrul evenimentului, este organizată o sesiune de comunicări științifice și va fi dezvelită o placă omagială în memoria savantului Emmanuel de Martonne. Universitatea de Vest din Timișoara își exprimă, astfel, prețuirea și recunoștința pentru una din personalitățile de anvergură mondială ale Științelor Pământului, bun cunoscător și mare prieten al românilor, care în momente decisive ale istoriei a știut să contribuie, cu echilibru, rigoare și eficiență, la clădirea întregului de la a cărui împlinire sărbătorim anul acesta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ