DISTRIBUIȚI

Oficial, Timișoara Saracens a fost invitată în Challenge Cup, deși pe teren nu a obținut acest drept. Nemții de la Heidelberger RK au fost descalificați deoarece finanțatorul lor e președintele lui Stade Francais, echipa calificată și ea în Challenge Cup, iar timișorenii le vor lua locul.

SCM Timișoara are probleme financiare, după ce clubul și-a făcut secții și echipe care nu erau neapărat necesare. Chiar și așa, directorul Radu Țoancă este optimist. ”Deși ne pare rău pentru descalificarea Heidelberger RK, pentru că judecând după scorul din playoff ei sunt echipa câștigătoare, ne onorează invitația EPCR, pe care, după îndelungi discuții cu managementul clubului am decis să o acceptam. Considerăm că această oportunitate unică nu trebuie ratată, ținând seama și de situația în care se află în această perioadă rugby-ul românesc și considerăm că invitația EPCR și participarea noastră în Challenge Cup nu pot fi decât un semn de bun augur din partea Europei în ceea ce privește valoarea Timișoarei Saracens și implicit a jucătorilor noștri. Cred în continuare în funcționarea cu succes al parteneriatului public-privat în cadrul acestei echipe, mai ales că atât din partea ordonatorului principal de credite, cât și din zona privată s-au făcut eforturi consistente, concrete, pentru acoperirea în condiții decente a bugetului necesar participării în Challenge Cup”, spune Țoancă pentru site-ul echipei de rugby.

Pe teren,  Timișoara a câștigat cu 26-20 acasă cu Heidelberger. În Germania a fost învinsă însă cu 27-15 și sportiv, a ratat calificarea din dubla manșă. Iată celelalte cluburi calificate în Challenge Cup:

Gallagher Premiership Rugby: Sale Sharks, Northampton Saints, Harlequins, Worcester Warriors, Bristol Bears

Guinness PRO14: Benetton Rugby, Ospreys, Connacht Rugby, Zebre Rugby Club, Dragons

TOP 14: La Rochelle, Pau, ASM Clermont Auvergne, Bordeaux-Bègles, Agen, Stade Français Paris, Perpignan, Grenoble

Continental Shield: Enisei-STM

Tragerea la sorți a grupelor va fi miercuri.

 

(foto: facebook.com/pg/rugbytimisoara)

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ