DISTRIBUIȚI

În curând vom folosi cu toţii aerul condiţionat, indiferent că lucrăm în birou sau mergem cu maşina, chiar dacă ni se spune că acesta nu este tocmai sănătos pentru că atunci când beneficiem de el în exces pot apărea anumite dureri. În realitate ne punem mai rău sănătate în pericol dacă lucrăm sau stăm în condiţii de temperatură ridicată. În plus, eficienţa noastră este scăzută dacă nu stăm într-un loc confortabil.

Aerul condiţionat poate fi reglat în aşa fel încât curentul să nu ne pună în pericol sănătatea. Marea problemă a acestuia nu este legată de curentul de aer care poate dă unele dureri de spate sau de cap dacă exagerăm ci de microbii care se depozitează în aparate peste an. Atunci când le dăm drumul, microbii sunt răspândiţi în întreaga locuinţa. Din acest motiv ele trebuie igienizate periodic. O altă problemă ţine de funcţionarea lor corectă care depinde în mare parte de freon. Despre cele două probleme vom vorbi în rândurile de mai jos.

Igenizează-ţi aparatele de aer condiţionat pentru a evita răspândirea bacteriilor

Chiar dacă nu ai afecţiuni respiratorii, ar trebui să îţi iei mereu măsuri pentru împiedicarea apariţiei acestora. Multe dintre ele apar primăvară şi vara şi sunt cauzate de polen. O cauză poate fi şi aerul condiţionat dacă aparatele nu sunt curăţate. Cel puţin o jumătate de an nu le foloseşti, timp în care în acestea se depune praful şi odată cu el şi alte microorganisme care îţi pot afecta sănătatea. Din acest motiv ar trebui să iei în calcul să recurgi la curăţarea aerului condiţionat. Bacteriile şi praful se pot depune în aparat şi în perioada în care acesta este utilizat astfel că el ar trebui igienizat şi cu alte ocazii.

Unele aparate sunt destul de sofisticate astfel încât e posibil să nu te descurci să le igienizezi. Există însă firme care se ocupă cu igienizarea aerului condiţionat, adică inclusiv cu îndepărtarea prafului. Acestea au expertiză în domeniu şi îţi oferă garanţii atunci când intervin asupra aparatelor. Dacă vei încerca singur să le igienizezi este posibil să pierzi garanţia.

Îndepărtarea prafului din interiorul lor nu este echivalentă cu igienizarea. Va fi doar diminuat riscul unor îmbolnăviri cauzate de inspirarea prafului. Pot apărea alergii sau chiar astmul. O firmă specializată în curăţatul aerului condiţionat foloseşte soluţii pentru o îndepărtare totală a bacteriilor fără a pune în pericol funcţionarea aparatelor. Acestea funcţionează pe bază de curent şi trebuie respectate câteva reguli atunci când sunt folosite soluţii de curăţare lichide pentru că acestea să nu ajungă la circuite.

Încarcă-ţi cu freon aparatul de aer condiţionat pentru că acesta să funcţioneze optim

Praful depus în aparatul de aer condiţionat poate scurtă durată de viaţă a acestuia şi funcţionarea lui optimă. Acesta ar fi un motiv suplimentar pentru a îl curăţa. Pentru funcţionarea lui optimă şi pentru creşterea duratei de viaţă este însă nevoie ca acesta să fie încărcat periodic cu freon. Pe măsură ce nivelul de freon scade din aparat, acesta nu va mai funcţiona corect.
Poţi apela la o firmă de încărcare freon aer condiţionat în cazul în care nu te descurci singur. Vei avea din nou garanţia că te vei bucura de aparat după intervenţia asupra acestuia. Firma îţi va spune dacă e nevoie de intervenţie şi cu cât freon ar trebui încărcat aparatul.

Freonul este un compus organic utilizat ca agent frigorific. Acesta răceşte practic curentul de aer format de aparatele de aer condiţionat. În lipsa acestuia, aparatele nu îşi vor mai îndeplini misiunea de a răci o încăpere. Vor consuma pur şi simplu electricitate, încărcând astfel inutil factura electrică. Se va simţi un curent de aer format însă acesta nu va avea efectul dorit. De aceea, este să bine să te documentezi de la bun început pentru a afla cum scapi de căldură şi ce rol important joacă atât freonul cât şi aerul condiţionat.

În concluzie, dacă vrei să eviţi răspândirea bacteriilor în cameră şi pentru a afla cum scapi de căldură afla mai multe despre igienizarea aerului condiţionat vizitând pagina de internet www.electrician365.ro şi imunizează-l cel puţin odată pe an. În felul acesta vei avea grijă de sănătatea ta şi vei contribui la funcţionarea optimă a aparatului şi la creşterea duratei de viaţă a acestuia. Funcţionarea optimă depinde şi de nivelul freonului care se afla în aparat. În lipsa lui nu vei face decât să consumi energie electrică într-un mod aproape inutil.

LĂSAȚI UN MESAJ