DISTRIBUIȚI

Botezul, creştinarea nou-născutului, este unul dintre cele mai importante şi fericite momente din viaţa unei femei, ce implică multe emoţii, dar şi multe pregătiri.

Dacă evenimentul bate la uşă şi nu te-ai apucat încă de pregătiri, iată care care sunt cele mai importante sfaturi pentru a avea totul sub control şi a te bucura de o petrecere reuşită.

  • Stabilirea invitaţiilor

Orice mamă îşi doreşte ca micuţul ei să îşi facă intrarea în societate într-un mod cât mai impresionant posibil. Pentru a sărbători evenimentul creştinării bebeluşului tău, pe lângă momentul religios încărcat de emoţie, organizează o petrecere în cinstea micuţului. Primul pas pentru a avea parte de o petrecere reuşită sunt invitaţiile.

Alegerea invitaţiilor este destul de importantă, mai ales atunci când anunţa acest eveniment special, de aceea, necesită timp pentru a găsi modelul ideal care să vorbească despre copilul tău. Dacă nu ai găsit încă un model care să îţi atragă atenţia, verifică şi variantele de invitaţii pentru botez propuse de Mandiva şi alege-o pe cea care ţi se pare potrivită pentru tematica petrecerii tale. Nu uita că o invitaţie de botez trebuie să cuprindă aspecte importante precum locul şi ora la care este organizat evenimentul, numele părinţilor şi o scurtă descriere a bebeluşului. De asemenea, acestea ar trebui trimise celor apropiaţi cu aproximativ 6-8 săptămâni înainte de marele eveniment.

  • Alegerea decoraţiunilor

Dacă ai rezolvat aspectele cele mai importante ale acestei petreceri, cum ar fi rezervarea unui restaurant, stabilirea meniului, şi anunţarea evenimentului, trebui să ţii cont şi de detalii, pentru că sunt cele care fac diferenţa, transformând o simplă petrecere, într-un eveniment unic, memorabil, aşa cum îşi doreşte orice mamă pentru botezul copilului său. Decoraţiunile sunt o parte importantă, la capitolul ăsta intrând, în special, mărturiile. Aceste mici obiecte sau figurine vor aminti invitaţiilor de bebeluşul recent botezat şi din acest motiv, alegerea lor nu trebuie neglijată sau tratată cu superficialitate. Vezi care sunt cele mai deosebite modele de mărturii de botez şi alege obiectul care ţi se pare cel mai interesant sau jucăuş, amuzant, dar care să se potrivească atât temperamentului bebeluşului, cât şi dorinţelor voastre. Iar pentru restul decoraţiunilor, alege în funcţie de sexul copilului său de genul de petrecere pe care îţi doreşti să o organizezi, aranjamente florale şi baloane specifice.

Pentru a întregi atmosfera de basm, poţi opta şi pentru angajarea unor ursitoare care să îi prezică copilului cele mai bune gânduri şi să înlăture spiritele şi gândurile rele care îl nelinişteau.

  • Tortul – elementul vedetă

Tortul este un element vedeta al oricărei petreceri, în special, în cazul unui petreceri de botez. Tortul trebuie să aibă un aspect interesant, să simbolizeze universul copilăriei şi al nou-născutului. Majoritatea părinţilor aleg să personalizeze tortul în funcţie de sexul copilului: în cazul în care este băiat, predomina albastrul şi figurinele cu maşini, personaje din desenele animate, iar pentru o fetiţă, va fi mai mult îndreptat spre sfera animaţiilor cu prinţese, predominând culorile pastelate: roz, galben, roşu.

  • Alegerea ţinutei

Ca un ultim element al unei petreceri reuşite, ţinuta este cea care întregeşte atmosfera şi tematica unei petreceri. Tendinţa actuală este că ţinuta bebeluşului să fie asortată cu cea a mamei şi/sau a tatălui, după caz. Aşadar, mica ta prinţesa poate străluci într-o rochie minusculă, elegantă, realizată din materiale care să îi permită mişcarea şi care să nu îi producă disconfort sau micul tău prinţ va purta un costum de cavaler, asemeni tatălui său.

Botezul nu este un eveniment uşor de organizat, însă dacă vei fii atentă la aceste detalii şi vei începe din timp căutările, vei avea totul sub control şi te vei bucura, împreună cu cel mic şi cei apropiaţi de o petrecere incredibilă.

LĂSAȚI UN MESAJ