DISTRIBUIȚI

Cupa României, faza pe Timiș, i-a revenit anul acesta Fortunei Becicherecu Mic, după 7-6 în urma loviturilor de departajare. În timpul regulamentar, echipa de Liga a V-a a terminat la scorul de 2-2 cu Timișul Șag, vicecampioana din Liga a IV-a, pentru ca la loviturile de departajare totul să se decidă la ultima execuție.

Pe o zi foarte ploioasă, Fortuna a a deschis scorul în minutul 13, în urma golului marcat de Daniel Roman. Șagul a reușit să egaleze în minutul 60, după golul marcat cu capul de Ciprian Palade. În prelungiri, tot Becicherecu a deschis scorul prima, prin Dragan Paulevici, dar în a doua repriză-extră, Bogdan Moroșanu a egalat din nou. La penaltiuri, Fortuna a marcat prin toți cei cinci executanți:  Zoran Radu, Flavius Cioancă, Dragoș Croitoru și Bogdan Miheț. Șagul a marcat prin primii patru executanți, Narcis Damian, Ciprian Palade, Cristian Racoceanu și Denis Bud, dar la ultima minge, Moroșanu a tras în bară.

Fortuna Becicherecu Mic: Culda – Hodiș, Roman, Oneț, Negruț, Vîrșog, Z. Radu, Dragu, Roman, Anagor, Dragan. Au mai intrat: Cioancă, Berbece, Miheț, Croitoru.

Timișul Șag: Burtic – Bud, Artimon, Palade, Damian, Butura, Costescu, Râmneanțu, Rațiu, Moroșanu, Bud. Au mai intraT: Racoceanu, Mărgeneanțu, Roșu.

Fortuna va dori să promoveze sezonul viitor din liga a IV-a. Vasile Luță a spus că ar dori să joace și meciurile din faza națională tot pe ”Dan Păltinișanu”. ”Am avut un sezon excepțional. Cu toate că am jucat la Liga a V-a, noi am demonstrat pe teren că suntem o echipă bine pregătită și în spate avem o conducere extraordinară. Am câștigat și Cupa, am reușit să facem eventul. Îmi felicit băieții, pentru că astăzi am dat dovadă de spirit de sacrificiu. La fotbal, până nu fluieră arbitrul, nu se termină. Am condus de două ori, am fost egalați în două rânduri, dar mă bucur că am câștigat la penaltiuri. Vom lua meciurile pas cu pas. Nu depinde de mine, dar eu m-aș bucura sincer să jucăm pe cel mai mare stadion din zona de Vest”,a declarat antrenorul Fortunei.

Antrenorul Iulian Munteanu a apreciat că ploaia i-a dezavantajat echipa. ”La penaltiuri este chestie de noroc. Mă bucur că am reușit să întoarcem de două ori rezultatul, pentru că altfel era păcat pentru băieți. Ținând cont că nu am mai luptat pentru promovare, mă bucuram dacă reușeam să câștigăm Cupa. Până la urmă, rezultatul era echitabil, 2-2 la pauză, la penaltiuri nu se știe. În campionat ne-am dat seama că nu e putem lupta cu cei de la Dumbrăvița, iar astăzi, putem și noi să câștigăm la fel de bine. Au trecut două mingi prin brațele lui Paul la penaltiuri. Băieții și-au dorit, mă bucur că s-au motivat pentru finala Cupei. În ultimele șase-șapte etape nu am mai putut să o motivez. Per total, a fost o finală reușită. Nu știu câți jucători vor mai avea șansa să joace pe ”Păltinișanu”. Câțiva, mulți nu. Altfel te motivezi. Aici te simți fotbalist. Păcat că a plouat non-stop, pe noi ne-a incomodat puțin. Nu eram obișnuiți să jucăm  pe ploaie”, a spus antrenorul Șagului.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ