DISTRIBUIȚI

Asociaţia Timişoara-Capitală Culturală Europeană în parteneriat cu Institutul Intercultural Timișoara organizează în zona Pieţei Dacia, în 22 și 23 iunie, de la ora 22:00, spectacolul Windows.

Windows este un spectacol de arte performative, în aer liber, interactiv, în care localnicii și vizitatorii răspund la o serie de întrebări pe diferite teme: de la problemele cu care se confruntă zilnic, până la cele existenţiale.

Locuitorii vor primi lumini roșii și verzi pentru a-și afișa răspunsurile în ferestrele lor, iar spectatorii pot participa din stradă, răspunzând la întrebări prin schimbarea între culori. De-a lungul serii se vor desfășura spectacole de teatru și dans, care vor avea ca temă subiectele întrebărilor alese de către cei doi artiști invitaţi. Întrebările au fost identificate în urma atelierelor de lucru cu copiii și adulţii din cartierul Dacia, în timpul celor două săptămâni de rezidenţă a artiștilor în Timișoara.

Pe un ecran video amplasat în zonă, vor fi prezentate filmări din alte orașe europene, care au găzduit spectacolul Windows în ultimii patru ani, realizându-se astfel, legături între preocupările și creativitatea cetăţenilor din Europa. Cartierele se confruntă cu provocări similare oriunde trăim; deși răspunsurile noastre sunt uneori diferite, întrebările pe care le punem noi înșine sunt similare.

Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar ”Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 al anului 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ