DISTRIBUIȚI

Echipa de rugby Timișoara Saracens trece prin schimbări importante vara aceasta, după ce Dan Dinu și Dușan Filipaș s-au retras din club. Despărțiri vor fi și la nivelul lotului de jucători, de unde și-au anunțat deja plecarea trei jucători de bază.

După Ionel Badiu și Chris Apoua, acum a plecat de la echipa bănățeană și Fonovai Tangimana, unul dintre cei mai buni jucători din zona de trei sferturi a echipei.  ”Astăzi părăsesc Timișoara împreună cu familia mea și iau cu mine un bagaj de cunoștințe neprețuite. A juca pentru Timișoara Saracens a fost pentru mine o experiență fantastică și le sunt recunoscător tuturor pentru ceea ce am învățat și am dobândit aici. Alături de coechipierii de la Timișoara am crescut în fiecare zi și munca alături de ei m-a completat și m-a format ca sportiv. În anii petrecuți la Timișoara am dobândit cunostințe pe care le voi folosi de acum înainte nu doar în viața profesională. Datorită oamenilor din echipă și staff-ul Timișoarei m-am dezvoltat și pe plan personal. Aici am învățat că a face parte dintr-o echipă înseamna mult mai mult decât a împărți laurii cu cineva, am învățat că efortul de echipa presupune compromisuri. Atunci când faci parte dintr-o echipă, uneori trebuie să fii lider, alteori trebuie să îi urmezi pe ceilalți, iar de cele mai multe ori trebuie să te întâlnești cu coechipierii la mijloc. Voi pleca de la Timișoara cu amintiri extraordinare, pe care le voi prețui mereu și pentru care sunt recunoscător tuturor”, a declarat centrul pentru site-ul clubului.

Tangimana va împlini anul acesta 29 de ani și este tongalez. A venit în România acum șase ani, la Timișoara. Are 80 de meciuri bifate în tricoul echipei bănățene, cu 130 de puncte marcate. A fost la echipă când s-au câștigat ultimele cinci titluri, cele trei Cupe ale României și Cupa Regelui. Este naturalizat în naționala României, cu debutul în noiembrie 2016, la meciul-test România – SUA.

 

(foto: youtube.com)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ