DISTRIBUIȚI

ACS Dumbrăvița va juca în viitorul sezon în Liga a III-a după ce s-a impus și în returul barajului cu Viitorul Șimian, la scorul de 6-0. Per total, după 5-0 la Dumbrăvița, scorul general a fost de 11-0. În funcție de cum vor fi seriile din eșalonul al treilea, în cea mai bogată comună din județ ar putea sosi ca adversar U Craiova 1948, echipa lui Adrian Mititelu, pe care Sorin Bălu spune că ar dori-o drept adversar.

Dumbrăvița a deschis scorul la Șimian din minutul 9, după un penalti obținut și transformat tot de Florin Nanu. Diferența a crescut în minutul 29, când a marcat mehedințeanul din echipa bănățeană, Dacian Bîrză. După minutele de pauză, diferența a crescut și mai mult în minutul 69, când Laurențiu Telescu a marcat din penalti. Au mai înscris până la final Deian Pecarov, în minutul 78, Răzvan Rus, în minutul 84, și Ovidiu Oancia în minutul 89. La Dumbrăvița, a fost ultimul meci pentru veteranul din poartă, Arpad Mikloș, care se retrage la 46 de ani.

Viitorul Șimian: Nedelcea, Pătrașcu, Lăcustă, Stanciu, Mătăsăreanu, Enea, Zamfir, Schintee, Văciță, Țurai, Ciobanu. Au mai intrat: Bologa, Dudău, Zaharescu

ACS Dumbrăvița: Mikloș, Ștefan, Telescu, Gălan, Szalkai, Centea, Stancu, Briciu, Nanu, Silaghi-Perju, Bîrză. Au mai intrat: Oancia, Rus, Filimon, Pecarov

Șimianul l-a avut ca antrenor în ultimele partide pe Mihai Schintee, care e și jucător. „Sunt multe de spus. E greu să-mi găsesc cuvintele după ce și la noi și la ei, din păcate pentru noi, am pierdut cu un scor destul de mare. Dumbrăvița este într-adevăr o echipă bună. Avem de învățat de la ei. Au avut un obiectiv, au câștigat, au reușit să ne învingă în ambele meciuri. Este o dezamăgire, încă un an în județ. Dar sperăm să începem pregătirile dinainte ca anul viitor, dacă ajungem iar la baraj să fim 100% pregătiți dacă vom ajunge din nou la baraj”, a declarat Mihai Schintee.

Sorin Bălu a declarat că nu aștepta la o diferență așa mare. „Sincer să fiu, nu m-am așteptat la asemenea diferență. Am fost de patru ori să văd echipele. Am văzut Șimianul, am văzut Danceul, am văzut Strehaia. Nu mă așteptăm să fie o asemenea diferență. Dar eram optimist, pentru că cunoaștem potențialul echipei noastre. Cunoaștem și cele trei posibile campioane”, a punctat antrenorul Dumbrăviței.

Pentru viitorul sezon în eșalonul superior, tehnicianul e optimist. „În Liga a III-a ne propunem să câștigăm cât mai multe meciuri. Și în funcție de juniori, pentru că regulamentul impune trei jucători U19 titulari. Trebuie să găsim juniori buni, momentan avem doar patru, trebuie să mai găsim cel puțin patru, să mai aducem unu-doi seniori și cu o pregătire foarte bună, cu ce avem noi, cred că ne vom lupta cu orice echipă. Nu vor fi foarte multe plecări, pentru că lotul nostru nu a fost foarte numeros. Eu am mizat pe calitate, nu cantitate. Am fost 16 jucători mari și lați cu care am dus acest campionat.. Poate vor pleca unu-doi, pentru că la Liga a III –a trebuie să avem un lot de 23-24 ce jucători, pentru că apar suspendări, accidentări. Văd echipa în partea superioară a clasamentului, pentru că avem condiții foarte bune, jucători de mare calitate fotbalistică și umană, iar marea majoritate a jucătorilor au jucat minimum în Liga a III-a și vor face rigorilor. Noi ne dorim să fim cât mai sus. Dacă va fi primul loc, ar fi cât mai bine. Primul an va fi un an în care trebuie să ne reobișnuim cu acest eșalon, dar vom merge să ne luptăm cu absolut orice adversar”, a explicat tehnicianul.

Nu este exclus ca și sezonul viitor, echipele din Timiș să fie în serie cu formațiile din Dolj din nou. U Craiova 1948, echipa lui Adrian Mititelu, a promovat direct, deoarece adversara sa de la baraj, Gloria Cornești, campioana Dâmboviței, nu a avut CIS. Sorin Bălu ar dori așa un duel. „Chiar ne dorim. Când joci cu Universitatea Craiova, nu poate decât să te motiveze. Craiova este o echipă de mare tradiție a fotbalului românesc, campioana Provinciei. Meciurile cu Universitatea sunt binevenite. Nu știu dacă sunt eu în măsură să răspuns la întrebarea asta (n.r. – întrebat dacă consideră că aceea e adevărata Universitate), dar are niște suporteri fantastici. Merită această echipă. Echipele de tradiție gen Farul, Petrolul, Universitatea Cluj, au revenit în lumea fotbalului românesc și ne bucurăm, pentru că până la urmă echipele de tradiție sunt cele care trebuie să primeze”, a precizat Bălu, care are origini oltenești.

LĂSAȚI UN MESAJ