DISTRIBUIȚI

Noul antrenor Ionel Ganea a fost prezentat oficial la ACS Poli Timișoara. Fostul atacant a fost precaut în ceea ce privește cuvântul promovare și nu a spus foarte mult despre strategia de transferuri. Deocamdată, intențiile sunt să aibă loc un cantonament în luna iulie, dar nu e stabilită locația.

Totuși, Ganea a spus că are nevoie de fundaș central, un mijlocaș ofensiv și un atacant. „Mulțumesc conducerii pentru încrederea acordată. Am ținut să vin aici deoarece este un proiect nou. Mie ca antrenor îmi convine deoarece pot începe totul de la 0. Trecutul este istorie, trebuie să privim în prezent și viitor. Primul obiectiv este să cristalizăm o formație cât mai competitivă, să începem cât mai bine sezonul de Liga a II-a. Îmi doresc foarte mult să fac performanță la acest club din altă postură, cea de antrenor. Îi cunosc foarte bine pe mulți jucători, sunt familiarizat și cu orașul. Cred că cel mai important este să formăm o echipă competitivă și în funcție de asta mă voi pronunța pe viitor. Trebuie să aflu situația contractuală a jucătorilor, îmi doresc cel puțin doi jucători pe post. N-am venit aici să fac risipă de bani”, a declarat noul antrenor.

Radu Birlică a sugerat că era mai bine să-l fi adus pe Ganea mai devreme. „Poate că orice rău e spre bine, încercăm să ne reorganizăm din toate punctele de vedere în noul an. Partea principală este cea financiară. Am redus considerabil o parte din salarii, încercăm să ne reorganizăm vizavi de datoriile vechi și încercăm să le și plătim. Am optat pentru Ionel Ganea, un antrenor care nu mai necesită nicio prezentare, tânăr, profesionist. Țin la omul și la antrenorul Ionel Ganea, am mare încredere în dânsul și sper ca viitorul să sune bine”, a declarat Birlică.

Vicepreședintele Viorel Boiț spune că echipa a retrogradat din cauza arbitrilor. „Cu părere de rău, începem un nou sezon de Liga a II-a. Noi nu am vrut, dar au vrut alții, și o spun apăsat. Noi am făcut o adresă la CCA și inclusiv la domnul președinte al FRF și nu am primit niciun răspuns. Am trimis și după meciul cu Mediaș, a trecut o lună și nimic. Eu am trecut prin toate fazele ca și conducător, inclusiv cu Cooperativa, dar cum s-a lucrat anul acesta nu a fost niciodată. Să te retrogradeze în ultimele 2-3 minute, nu am mai întâlnit. Sper ca Ionel Ganea să le transmită din temperamentul său și jucătorilor. Pe teren era mai coleric, dar așa îi stă bine unui jucător. Noi am căzut și din cauza atitudinii fotbaliștilor”, a precizat Boiț.

LĂSAȚI UN MESAJ