DISTRIBUIȚI

Trebuie să aștepte prea mult până reușesc să adopte un copil. Cu toate acestea, 1.700 de familii sunt dispuse să înfieze un copil, dar, la nivel național, aproape 4.000 de copii părăsiți de părinți sunt adoptabili în acest moment. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, în parteneriat cu Asociația ADOR Copiii, a organizat o dezbatere în premieră la Timișoara cu privire la adopție.

La acțiune au participat zeci de timișoreni care au adoptat un copil sau care sunt interesați să afle mai multe informații despre adopție. Totodată, aceștia și-au exprimat și nemulțumirle legate de procesul de adopție.

„Pentru a adopta un copil, în această instituție se intră doar pe poarta principală. Dacă o să faceți așa, o să aveți toate șansele să adoptați un copil în timp real și optim. În România, procedura medie de adopție durează aproximativ 1 an și două luni”, a explicat Emilia Milutinovici, directorul DGASPC Timiș.

Tot ea a mai spus că există multe persoane care calcă pragul instituției cu intenția de a adopta, însă sunt neinformate sau informate prost în legătură cu acest subiect. Directorul DGASPC a spus că este foarte important ca informațiile să fie luate de la persoane în cunoștință de cauză și că, referitor la adopție, există multe mituri și legende care ar trebui îndepărtate.

Nicoleta POPA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ