DISTRIBUIȚI

Foarte mulţi dintre români continuă să trăiască şi astăzi în vechile apartamente construite de un regim totalitar total dezinteresat de nivelul de trai al oamenilor săi. Probabil moştenite de la părinţi sau mai ieftine în comparaţie cu locuinţele moderne, apartamentele din blocurile comuniste sunt locuri puţin spaţioase, compartimentate deficitar şi uneori chiar insalubre sau cu un risc crescut în caz de cutremur.

Sfatul specialiştilor pentru toată populaţia României este să renunţe la ele şi să caute casă potrivită pentru fiecare în parte în funcţie de dorinţele şi criteriile proprii. Este destul de uşor să înlocuieşti apartamentul cu altceva mai bun, aşa că ai putea să dai o raită pe site-ul https://www.case-frumoase.ro/proiecte-case-cu-etaj/ şi să găseşti o mulţime de oferte interesante care se pot mula pe ce ai tu în minte referitor la o casă de vis.

Iată câteva sfaturi pentru a avea o locuință pe gustul tău:

  1. Gândeşte-te mai întâi la locul în care vrei să fie amplasată casa! Aceasta poate fi nou-nouţă, ridicată pe loc sau poate fi una veche îmbunătăţită de proprietari sau mai târziu de tine. Important rămâne ca zona în care este ridicată să fie una sigură, cu acces la mijloacele de transport în comun, la locurile de joacă pentru copii, la supermarket sau şcoli şi grădiniţe.
  2. Dacă îţi doreşti să îţi cumperi o locuinţă nouă şi ai banii necesari, atunci vei avea posibilitatea să alegi un design pe gustul tău. În acest caz, ai putea să te uiţi peste câteva proiecte de case cu mansardă şi să descoperi cum poţi avea o locuinţă modernă pentru tine şi familia ta. Acest tip de casă îţi va plăcea, cu siguranţă, pentru că este spaţioasă, cu funcţiuni care sporesc confortul. În plus, există pe piaţa românească oferte care răspund nevoilor prezentului.
  3. O locuinţă mai nouă nu îţi va ridica probleme mari legate de întreţinere, cel puţin nu la început, dar dacă banii sunt o problemă, atunci îţi poţi achiziţiona o casă veche, la care va trebui, totuşi, să aduci diverse îmbunătăţiri. Ai mare grijă ce sumă vei oferi proprietarilor iniţiali. O idee bună ar fi să te adresezi unui specialist în domeniu, care să-ţi spună dacă preţul este corect sau nu.
  4. Un apartament la bloc este mai ieftin decât o casă, e adevărat, dar obţii mai multe avantaje pentru tine şi familie dacă locuieşti la o casă. Înainte să cumperi, stabileşte ce preţ vrei să oferi, câte camere ai dori să ai, ce peisaj ţi-ar plăcea să vezi când te trezeşti dimineaţa, dacă ai nevoie de o casă cu etaj sau mai multe etc.
  5. Mărimea casei tale depinde de nevoile pe care le ai, aşa că poţi alege să construieşti o casă încadrându-te în bugetul tău sau făcând un împrumut în plus la o bancă din oraş. Alege mai degrabă să ridici o casă modernă, decât una clasică şi simplistă. Dacă este mai mică, atunci s-ar putea să arate ca un apartament la bloc, deci n-ai făcut nimic. De aceea alege să ai mai mult spaţiu pentru că îţi dă senzaţia de libertate, de multă lumină şi de modern.
  6. Ţine cont, însă, că o casă mare înseamnă mai mult spaţiu de încălzit iarna şi mai mulţi bani la factura de curent electric, de gaze sau de apă. Nu e nevoie să faci nişte eforturi financiare uriaşe pentru a realiza casa de vis pentru că nu vei reuşi să o întreţii şi, într-un final, vei fi nevoit să o pui în vânzare. S-ar putea chiar să nu reuşeşti nici să găseşti cumpărător pentru ea, aşa că fii cu băgare de seamă pentru că niciodată nu ştii ce-ţi rezervă viitorul.

În concluzie, indiferent de alegerea ta, important este că vei locui într-o casă modernă şi că ai scăpat de apartamentul îngust, insalubru, cu instalaţii vechi şi care îţi punea viaţa în pericol în cazul unui cutremur mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ