DISTRIBUIȚI

”Urșii” de la Timba intră în ”hibernare” la nivel de seniori, cel puțin pentru un sezon. Clubul va mai avea activitate doar la nivelul copiilor și juniorilor, din cauza problemelor financiare, pe fondul înăspririi regulilor de către Federația Română de Baschet.

În noul sistem, Timba ar fi jucat în grupa B, după ce sezonul trecut l-a terminat pe locul 9. Acum însă, echipa avea și datorii în ceea ce privește taxele la federație, și riscau chiar să cadă în grupa C din cauza noile criterii impuse de federație. Că a fost vorba de datorii sau de garanții, sau doar de lipsa de buget, cert e că ”urșii” renunță temporar la echipa de senori. O decizie grea, mai ales că la banchetul de final de sezon din primăvară, finanțatorul Sebastian Răducanu era foarte optimist. Din informațiile noastre, le-a spus jucătorilor că ar dori să-l aducă inclusiv pe Zlatko Jovanovic, fundașul care a scris istorie în tricoul concitadinei BC Timișoara.

Iată comunicatul Timbei:

”Pasiunea pentru baschet ne-a unit şi a făcut din noi o mare familie numită Timba. Mai bine de 10 ani, am trecut prin multe încercări, am avut parte de suişuri şi coborâşuri, de bucurii şi tristeţi, de succese şi eşecuri. Am reuşit, cumva, să trecem peste toate şi să mergem înainte cu convingerea că suntem pe un drum corect, uniţi de acelaşi gând: baschetul. Astăzi, din păcate, trebuie să spunem stop. Dar nu definitiv, ci doar pentru o perioadă, pentru că Timba nu va fi prezentă în Super Liga de baschet masculin în ediţia 2018-2019. Motivul pentru care s-a luat această decizie este unul singur: situaţia financiară. Regretele noastre sunt mari, dezamăgirea pe care o provocăm celor care au fost alături de noi – la fel de mare, dar nu avem altă soluţie. Timba, însă, nu moare. Timba merge mai departe cu grupele de copii şi juniori, pe aceleaşi principii pe care ne-am bazat mereu, fără compromisuri care să ne transforme în ceva ce nu dorim să fim. În lunile următoare, ne vom regrupa şi ne vom întoarce mai puternici! Vă mulţumim tuturor celor care ne-aţi fost alături şi ne-aţi susţinut în toţi aceşti ani. Fără voi, drumul nostru nu ar fi fost la fel de frumos.”

 

(foto: facebook.com/pg/bctimba)

LĂSAȚI UN MESAJ