DISTRIBUIȚI

FRF are un proiecte de descentralizare, care cuprinde înființarea unor birouri regionale, opt în toată țara. Rămâne de văzut dacă în Vest se va opta pentru Timișoara sau Arad, unde președintele Răzvan Burleanu a venit mult mai des în ultima vreme.

Practic, FRF să facă asociații regionale, dar legislația nu permite acest lucru. ”E unul dintre subiectele pe care le regăsim în programul electoral, cu care am reușit eu și echipa mea să câștigăm alegerile. În același timp e și una dintre necesitățile de dezvoltare ale României. În momentul de față avem un sistem foarte centralizat în multe domenii. Noi atunci în sport considerăm că ar trebui să creăm niște asociații regionale în fotbal. În momentul de față legea sportului nu ne permite acest lucru. Atunci, până când vom avea parte de o asemenea modificare legislativă, să creăm opt birouri de dezvoltare regională”, ne-a declarat Răzvan Burleau în 8 iunie,când a fost prezent la alegerile AJF Arad.

Printre atribuțiile birourile se vor număra și aspecte de organizare a unor competiții. ”Practic vor avea ca obiectiv atât organizarea competițiilor, fiindcă de anul viitor vom avea din ce în ce mai multe competiții organizate la nivel regional. Avem Turneul Speranțelor, care presupune o fază regională, campionatul U15, care cunoaște o fază regională într-o anumită fază a competiției. În același timp ne dorim să fim mult mai aproape de tot ceea ce înseamnă fotbalul românesc și înțelegem acest lucru prin deschiderea acestor birouri”, a mai explicat șeful FRF.

În iunie, Burleanu a discutat deja cu Gheorghe Falcă despre acest lucru. Președintele FRF a fost anul acesta în orașul de pe Mureș la absolvirea primului curs de manageri de fotbal, ocazie cu care a vizitat și Comisia Județeană de Arbitri Arad. Apoi, a venit la alegerile AJF, când a fost reales Adrian Lucaci. ”Am discutat cu autoritățile locale din Arad. Va fi, practic, o competiție între județele respective. Unde vom găsi ușile cele mai larg deschise, acolo vom merge. În spate, acest lucru presupune și asumarea unor contracte între federații și autoritățile locale. E un nou concept pe care îl vom promova în toamna acestui an pentru a putea susține cu ajutorul autorităților locale competițiile la nivel local și regional”, a mai spus Burleanu, întrebat despre locații.

 

(foto: sportarad.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ