DISTRIBUIȚI

Ripensia Timișoara nu a avut probleme la primul meci amical al verii, pe care l-a câștigat cu 7-0 în deplasare la Progresul Ciacova, locul 9 din Liga a IV-a Timiș. Oponenții erau abia reveniți din vacanță, și în aceste condiții, Ciprian Urican a putut testa inclusiv o serie de jucători care mai sunt în probe la roș-galbeni.

De la acest joc a absentat portarul Iulius Rădulescu, motivat, dar și Ungureanu, Dumiter și stoi, accidentați. Atrenorul a utilizat o așezare 4-2-3-1, cu toși apărătorii fundași centrali de meserie, stopperul Marius Toma în fața apărării, alături de nou-venitul Marian Anghelina, sau noul transfer, George Monea, mijlocaș stânga. Din formula de start au făcut parte și doi fotbaliști în probe. Portarul de 17 Ștefan Dobre de la CNPT a început meciul, la fel ca mijlocașul stânga Andrei Apostol, un jucător care în decembrie va împlini 22 de ani și care vine de la Ceahlăul Piatra-Neamț, echipă de Liga a IV-a.

Zalushci a avut prima ocazie a meciului, un șut în transversală din lovitură liberă. Apoi, în minutul 30, tot el a scos și transformat un penalti. Diferența a crescut apoi la un gol marcat de George Monea, după o așezarea lui Bădăuță și un șut din afara careului a aceluiași marcator. După 3-0 la pauză, s-a făcut 4-0 în minutul 51, când Apostol a luat o acțiune pe cont propriu. Fotbalistul venit din Moldova a marcat și golul de 5-0, pentru ca în minutele 88, respectiv 90, să înscrie încă o dată și Monea, și Apostol. În repriza secundă a mai jucat și un mijlocaș adus în probe de la CNPT, Denis Casian.

Progresul Ciacova (antrenor Cosmin Goia): M. Boşca – Robotă, Ciurariu, C. Goia, M. Lazea – Secăreş, Pârvulescu, Ştefănescu, Apostol – Radovan, Gordea. Au mai evoluat: Makai, Costin, Soytos, A. Lazea.

Ripensia Timişoara (antrenor Ciprian Urican): Dobre –Vlădia, Hecsko, Burdeţ, Horcea – Anghelina, M. Toma – Apostol, Zaluschi, Monea – Bădăuţă. Au mai jucat: Păduraru, Opriţa – A. Popa, Călin Toma, Apro, Darius Casian (jucător aflat în probe, sosit de la CNPT), Cluci (Ripensia Primavera) şi Matiş.

Cirian Urican spune că nu l-a preocupat prea mult rezultatul. ”Suntem într-o perioadă în care înepem să ne cunoaştem. Sunt jucători noi şi începem să ne armonizăm, să creăm relaţii între noi. Jocul cu Ciacova a fost doar un mijloc de pregătire, nu am căutat altceva. Pe mine nu mă interesează rezultatele din meciurile de pregătire, dar băieţii trebuie să învingă, căci sunt la un nivel superior”, a declarat tehnicianul.

Vineri seara, Ripensia are meci la Pobeda Dudeștii Vechi.

(foto: ripensiatimisoara.ro)

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ