DISTRIBUIȚI

UVT Agroland Timișoara mai trimite două voleibaliste în pregătire cu naționala României de senioare, la Craiova. Este vorba de extrema Sorina Miclăuș, dar și de centrul Petruța Orlandea, care au terminat junioratul anul acesta.

Sorina Miclăuș  a luat aurul la junioare cu Agroland în 2017 și argintul în 2018, pe lângă un bronz al cadete în 2015. Sportiva nu a apucat să debuteze la echipa de senioare a clubului. ”Convocarea a fost o surpriză extrem de plăcută, mai ales pentru că este vorba despre lotul de senioare. În primă fază am crezut că nu am înțeles eu bine despre ce lot e vorba și la fel de uimiți (și fericiți) au fost și părinții mei. Nu ne așteptam să fiu convocată atât de repede după terminarea junioratului. Mai degrabă ne-am fi așteptat la asta poate în doi-trei ani de acum și cred că ar trebui să fim mândre că există încredere în noi. Cred că pentru noi, „cele mici”, este o oportunitate de a intra în contact cu lumea „mare” a voleiului și de a vedea ce înseamnă un lot de senioare, mai ales pentru mine fiind singura care nu a avut ocazia să joace în Divizia A1 până acum. Chiar dacă acomodarea s-ar putea să fie puțin mai dificilă, având în vedere faptul că vestea a venit din scurt și nu am avut prea mult timp de pregătire, cred că ne vom descurca și că experiența aceasta ne va aduce multe plusuri în viitor”, a declarat extrema.

Centrul Petruța Orlandea a debutat deja în prima ligă. Jucătoarea a luat argintul de două ori la junioare cu Agroland, în 2016 și 2-18, dar și aurul în 2017. ”Nu m-am gândit nicio secundă că aș putea fi convocată la lotul național de senioare anul acesta, când abia am terminat junioratul. Am primit vestea de la domnul antrenor, care m-a sunat sa îmi spună că trebuie să mă prezint în cantonamentul lotului național. Mă bucur mult, îmi doream ca pe viitor sa fac parte din prima reprezentativă, însă nu mă așteptam să se întâmple atât de repede. Sunt fericită că voi avea ocazia să mă antrenez cu cele mai bune jucătoare din țară, printre care se află și colegele mele de echipă”, a spus Orlandea. Agroland mai are tot două jucătoare de ep postul de centru la lot, pe Andreea Petra și Roxana Iancu, transferată vara aceasta.

Sorina Miclăuș și Petruța Orlandea se vor prezenta lot începând de joi, 12 iulie. Staff-ul condus de Mădălina Angelescu vrea să vadă la lucru mai multe tinere jucătoare. De la CSM Lugoj se află la lot libero-ul Adriana Rotaru și centrul Daiana Roman.

 

(foto: titusemanuel.ro)

 

LĂSAȚI UN MESAJ