DISTRIBUIȚI

De anul trecut, micuții care doresc să facă primii pași în fotbal o pot face la un club cu o denumire inedită. ”A.S. Roma Florin Pădurean”, club înființat de antrenorul principal al prim-divizionarei feminine, Fortuna Becicherecu Mic. De altfel, vara aceasta, o jucătoare a și plecat în Spania, după ce a început fotbalul la clubul timișorean.

Activitatea clubului se desfășoară la Baza Textilă, din Calea Aradului. Clubul a fost înființat în 2017, de Florin Pădurean, iar sezonul trecut a avut trei grupe: 2007-2008, care urmează să se mute la alt club, odată cu plecarea antrenorului Gelu Haidău, 2010-2011, și 2012-2013. Din toamnă, Pădurean vrea să aibă și juniori D (2006-20027). ”Clubul se numește AS Roma deoarece eu am făcut acum ceva ani niște vizionări, ca niște cursuri, la AS Roma, am și tatuată stema clubului pe braț. De anul viitor vreau să avem și grupă de juniori D. Ne autofinanțăm, cu taxele de la părinți, am investit și eu o sumă bună din banii mei. În viitor sper să am mai multe grupe de copii, să scot și jucătoare pentru Becicherecu Mic, dar și portari și jucători de câmp”, ne-a povestit Florin Pădurean.

Antrenorul nu își face griji că ar putea păți ca Juventus București, formație somată de avocații clubului Juventus Torino, veniți special în România, să își schimbe numele și stema. ”M-am interesat și nu va fi nicio problemă. De pe vremea când jucam în Italia, la o echipă de Liga a IV-a, păstrez legătura cu tatăl unui coleg, care e angajat la academia de copii a celor de la AS Roma. Am vorbit cu el mi-a spus că nu e nicio problemă. Mai ales că e și numele meu, Florin Pădurean, în denumire. Stema e puțin altfel. Am păstrat lupoaica, dar care e și pe statuia din centrul Timișoarei”, spune Pădurean.

Vara aceasta, una dintre cele trei fetițe de la club a plecat în Spania. Este vorba de Iasmina Bochiș, jucătoare născută în 2009. Cu familia plecată în Spania, micuța a dat probe de joc de la U. D. Sollerense, dar acolo a fost remarcată de un scouter al celor de la Palma de Mallorca. ”Ea a plecat cu părinții. Nu a fost un transfer, deoarece până la 12 ani, orice copil poate pleca oricum, conform regulamentului”, a explicat Pădurean de fotbalista formată la clubul său. De altfel, vara aceasta, altă mică fotbalistă, însă de la Ripensia, Cristina Botojel, a fost luată de campioana României, Olimpia Cluj.

 

(foto: facebook.com/pg/AS-Roma-FP)

LĂSAȚI UN MESAJ