Campioana României de futsal, Informatica Timișoara, încă nu a parafat contracte noi sau prelungiri, din cauza situației financiare nu tocmai roz. Alb-violeții l-au pierdut oricum pe sârbul Milos Simic, un jucător de mare experiență, component al naționalei plave, care a ales să joace în Ungaria.

Alți jucători cu oferte sunt sârbul Stefan Rakic, dar și brazilienii naturalizați în naționala României, Felipe Mancha și Savio Valadares. În schimb, cei de la club sunt siguri că îi vor păstra pe ceilalți brazilieni, Andre Deco și Daniel Araujo. ”Simic a mers în Ungaria la echipa unde a mers și fostul său antrenor de la Economac Kragujevac. A fost și o chestiune sentimentală, dar cu siguranță a contat și oferta financiară. Savio încă nu a semnat cu nimeni, și el și Felipe și Rakic au oferte, și Lupu. Deocamdată nu știm câți vom transfera, pentru că nu știm câți vom reuși să păstrăm. Deco și Daniel cu siguranță vor rămâne, s-au și obișnuit cu limba”, ne-a declarat directorul sportiv Florin Chirițescu.

Informatica are în continuare de plătit restanțe salariale. ”Avem salarii de plătit. Președintele Gabriel Lungu se ocupă de asta, a mai eșalonat, s-a înțeles cu jucătorii. Avem probleme, pentru că el este singurul care ne dă bani. De la primărie ni s-au aprobat bani, dar nu îi putem primi deocamdată, deoarece nu sunt bani în instituție”, a mai spus Chirițescu. Timișoara va începe sezonul cu Supercupa, care anul acesta aduce față în față locul 1 cu locul 2 din campionat, deoarece Informatica a cucerit anul acesta și titlul, și Cupa României. Așadar, bănățenii se vor duela cu United Galați, la Sighișoara.

În ceea ce privește meciurile din UEFA Futsal Champions League Preliminary Round, vor fi trei zile de partide consecutive la Sala ”Constantin Jude”, toate de la ora 19. Joi, 30 august, Timișoara va juca cu campioana Turciei, Osmanlispor. Apoi, vineri, 31 august, urmează meciul turcilor cu Lynx, formație din Gibraltar. Sâmbătă, 1 septembrie, timișorenii se vor duela cu formația din vestul Europei. Prima clasată va juca în octombrie în Main-Round, într-o grupă ce va fi organizată în Letonia, la Riga. Intrarea de la meciurile din Timișoara va  fi liberă.

 

(foto: facebook.com/pg/csinformaticatimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ