DISTRIBUIȚI

După sezonul perfect pe plan intern, Informatica Timișoara are un viitor incert și mari probleme. Conducerea a primit confirmarea oficială că trei jucători dintre străinii titulari nu vor mai continua la Timișoara, iar Savio poate fi și el pierdut. Cu mari datorii, alb-violeții speră să mai acopere din ele și cu suma ce o vor primi de la UEFA pentru organizarea Futsal Champions League Preliminary Round.

Milos Simic a plecat primul, la formația maghiară Haladas. Alt sârb, Stefan Rakic, a ales să joace în Bosnia, la Mostar, formație ce va juca și ea în preliminariile europene. Brazilianul Felipe Mancha a anunțat că nici el nu va mai veni la Timișoara, poate doar când va juca la naționala României, unde a fost naturalizat. Savio Valadares are o ofertă din Rusia și urmează să se decidă ce va face. ”Astăzi așteptăm un răspuns de la Savio, urmează să avem o teleconferință cu impresarul lui”, ne-a declarat președintele echipei, Gabriel Lungu.

Deși are bani câștigați pe proiecte la primărie și consiliu județean, Informatica îi primește greu, pentru că nu se pot face deconturi din cauza lipsei de lichidități în instituții. Timișorenii așteaptă banii de la UEFA, care trimite sume tuturor cluburilor ce sunt gazde ale rundei preliminare. „Mai așteptăm banii de la UEFA, să ne mai redresăm. Dacă grupă de patru echipe, primeam 50.000 de euro pentru toate cheltuielile de organizare, inclusiv cazările echipelor. Nu știu cât vom primi pentru grupa de trei. Noi speram să ne mai rămână 5000 de euro”, a explicat Lungu.

Pentru viitorul echipei, sunt multe semne de întrebare. ”Suntem obligați să începem campionatul pentru a juca și în competițiile UEFA. La ce probleme avem…Încercăm să mai atragem alți sponsori”, a mai spus finanțatorul Gabriel Lungu. Echipele de futsal au termen să se înscrie la FRF până la 31 iulie.

 

(foto: facebook.com/pg/csinformaticatimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ