Jucatorii echipei ACS Poli Timisoara tin un moment de reculegere inainte de inceperea meciului de fotbal contra echipei Dinamo Bucuresti, din etapa a XXII-a a Ligii 1, disputat pe stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara, luni, 18 decembrie 2017. Leczki Jozsi / MEDIAFAX FOTO

Vești extrem de proaste pentru cluburile sportive care au fost finanțate de autoritățile locale în perioada 2011-2015, deoarece primăria a deschis procese împotriva lor. Concret, deocamdată pe site-ul Ministerului Justiției apar acțiuni deschise de municipalitate împotriva celor de la ACS Poli și Asociația BC Timișoara, intrată recent în faliment.

În vara lui 2015, Curtea de Conturi a României a stabilit că în perioada 201-2015, primăria și consiliul local au finanțat ilegal, sub formă de cotizații plătite la ONG-uri la care erau membri fondatori, patru cluburi sportive: BC Timișoara, ACS Poli, CH Poli Timișoara și RCM Timișoara Saracens. Prejudiciul total era de 35.250.000 de lei, sumă din care aproape 25.000.000 de lei erau din finanțarea echipei de fotbal. Legea prevede ca banii trebuie recuperați. În acest sens, există acțiuni deschise la Tribunalul Timiș.

Concret, la secția Civilă, în 5 iulie a fost deschis un proces cu clubul ACS Poli, în care reclamanții sunt Municipiul Timișoara reprezentat prin Primar, Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local al Municipiului Timișoara. Deocamdată, Secția Civilă și-a declinat competența: ”Admite excepţia necompetenţei funcţionale. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Secţiei I Civile a Tribunalului Timiş. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică din data de 09.07.2018.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)    09.07.2018”, se arată pe portarul instanțelor de judecată.

O acțiune similară apare deschisă și în data 10 iulie, cu pârât Ascoaițai Baschet Club Timișoara, intrată în faliment. De altfel, BC SCM Timișoara și-a schimbat recent denumirea, renunțând la particula ”BC”. Dosarul nu a fost încă soluționat.

 

(foto: Mediafax)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ