Echipa de baschet feminin a SCM Timișoara a fost desființată vara aceasta, după un loc 5 la prima participare în Liga Națională, din considerente strict financiare. Totuși, timișorenii ar putea vedea un meci de baschet feminin în septembrie la Timișoara, deoarece clubul dorește să îi facă un meci de retragere Monikăi Brosovszky.

Baschetbalista, una dintre cele mai titrate din baschetul feminin românesc, a împlinit primăvara aceasta 44 de ani. În formă, dar și într-un campionat nu tocmai grozav, sportiva din Arad putea să joace cot la cot cu colege mult mai tinere. Totuși, după ce clubul din Timișoara și-a închis secția de baschet feminin, Brosovszky a decis să se retragă, deși, altfel, ar mai fi dorit să mai joace în alb-violet încă un sezon. „Eu aveam de gând să mă retrag, dar pentru că am fost un grup atât de frumos aici și lumea din Timișoara a fost extraordinară – președinte, staff-ul, jucătoarele, suporterii – m-am decis să mai joc un sezon, ultimul. Acum, că așa s-a întâmplat, cred că e gata pentru mine, închei cariera”, afirmă jucătoarea, care spune că a avut oferte de la alte cluburi din țară.

Managerul secției de baschet, Ilie Trițoiu, spune că vrea să organizeze un meci de retragere a arădencei. „Pentru faptul că a decis să-și încheie cariera după perioada petrecută la Timişoara m-am gândit să-i organizam un meci de retragere, așa cum merită o mare campioană. Am și vorbit despre acest lucru cu Moni și ne-am gândit la data de 7 septembrie. Vrem să fie ceva special, care să-i rămână mereu în amintire, la care să invite toate persoanele pe care ea își dorește să le aibă alături la acest eveniment”, a declarat Trițoiu.

(foto: facebook.com/pg/SCM-Timisoara-Baschet-Feminin)

LĂSAȚI UN MESAJ