DISTRIBUIȚI

În timp ce lotul echipei mari se pregătește la Poiana Brașov, o parte dintre jucătorii sub contract cu ACS Poli se antrenează separat, fără echipe. O parte însă și-a găsit angajamente, sub formă de împrumuturi la echipele de Liga a III-a din Timiș și Arad.

Așadar, deocamdată singurul jucător cedat în Liga a II-a, implicit la o contracandidată, și chiar la o mare rivală, este mijlocașul la închidere Lucian Oprea. Acesta este împrumutat la UTA. O parte importantă a tinerilor de la ACS Poli este împrumutată tot pentru un sezon la Millenium Giarmata. De asemenea, după ce s-a antrenat singur o perioadă, cu câțiva colegi „renegați” și ei, David Pop va juca la ACS Dumbrăvița. Mijlocașul a  fost cooptat la nou-promovata în Liga a III-a la dorința tehnicianului Sorin Bălu. Tot în Liga a III-a va apăra și portarul David Filip, împrumutat la Șoimii Lipova. Dintre seniori, Cătălin Doman și-a reziliat contractul du bănățenii, iar cu Aurel Șunda se pregătesc separat Harald Fridrich și Cristian Pădurariu.

Vorbind despre eșalonul al treilea, Timișul și Aradul se pot lăuda cu o prezență numeroasă în acest eșalon în sezonul viitor. În cel mai bun caz, însumate, cele două județe pot avea 11 echipe! Din Timiș, este vorba de CSM Lugoj, ACS Ghiroda, Millenium Giarmata, ACS Dumbrăvița, Centrul Național de Pregătire Timișoara (care la final de sezon nu contează în clasament) și Mama Mia Becicherecu Mic, formație mutată la Jimbolia, dacă va fi reprimită de FRF după retrogradare. Din Arad, este vorba de Național Sebiș, Șoimii Lipova, Gloria Lunca Teuz Cermei, Chișineu Criș, dar și satelitul celor de la UTA, care a făcut cerere de înscriere din nou în Liga a III-a.

Seria ar urma să fie completată cu CSM Școlar Reșița, CNS Cetate Deva, FC Hunedoara, și, eventual, echipe din alte județe alăturate.

(foto: facebook.com/pg/ACSPoliTimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ