Fundația Art Encounters prezintă o serie de evenimente gândite în conjuncție cu rezidența artistei Oanei Paula Vainer și cu expoziția Each river has its own people, deschisă vineri, 20 iulie.

Ultima întâlnire din această serie are loc vineri, 27 iulie, între 19:00 – 21:00,la sediul Fundației Art Encounters, mansardă,Take Ionescu 46C.

Program vineri, 27 iulie

ora 19:00

Tur ghidat în expoziție cu Oana Paula Vainer si Diana Marincu

19:20

Prezentare Anca Rujoiu

Anca Rujoiu este curator și editor de carte. În perioada octombrie 2013 – ianuarie 2018, a făcut parte din echipa de înființare a Centrului de Artă Contemporană din Singapore (NTU CCA Singapore). În calitate de curator și apoi director de publicații, Anca a contribuit la numeroase expoziții, la programul public al instituției și la producția de carte. Răspunzând expoziției Each river has its own people a Oanei Paula Veiner, Anca va introduce o serie de proiecte artistice din Asia de Sud-Est care oferă modalități de a regândi legătura dintre natură și cultură, demistificând reprezentarea tropicelor în imaginarul colonial. Prezentarea își propune să sublinieze diferite strategii care se regăsesc în vocabularul artistic al Oanei Paula Veiner, de la anecdoctic la performativ, micronarațiuni și episoade accidentale.

Ora 20:00

Performance de si cu Adrianna Liedtke, transmisiune live din Londra

Institutul de pe Bega, secția „Totul e posibil”, organizează în perioada 22 iunie – 27 iulie primele evenimente publice dedicate relației dintre spații aparent incompatibile, bazându-se pe exercițiul deschiderii totale și a posibilităților infinite pe care arta le poate găsi în situații aparent imposibile.

Oana Paula Vainer, artista aflată în rezidența Fundației Art Encounters în perioada mai – iulie 2018, împreună cu Diana Marincu, curator al fundației, propun o serie de prezentări și de video-proiecții speciale, sub egida unui Institut creat în conexiune cu proiectele artistice dezvoltate de Oana în timpul cercetării ei la Timișoara.

Secția „Totul e posibil”, o ramură a Institutului de pe Bega, urmărește modurile de a privi un teritoriu fizic existent prin investigarea fricii și a diferitelor blocaje care contribuie la izolarea în modele culturale și comportamentale cunoscute.

 

LĂSAȚI UN MESAJ