DISTRIBUIȚI

ASU Poli a cedat cu 5-0 în penultimul meci de pregătire, jucat la Sânmartin cu Luceafărul Oradea. Elevii lui Cosmin Petruescu au avut momente de dominare teritorială, dar sterilă, fără ocazii de a marca, iar bihorenii au câștigat din nou cu o echipă din orașul de pe Bega, după ce pe Ripensia au bătut-o cu 3-2.

ASU Poli a avut posesia în prima repriză, dar a primit gol după un penalti dictat în minutul 40 pentru henț comis de Vidrăsan. Vasile Pop a marcat, iar până la pauză, Velici a trimis o minge din lovitură liberă în bara laterală. Timișorenii au avut degeaba posesia și în debutul reprizei secunde. În minutul 52, după un contraatac, Toriște a trimis din dreapta spre Prejmereanu, care a tras un șut din stânga la colțul lung pentru 2-0. Peste șase minute, la o fază la care bănățenii au reclamat penalti, Pop a marcat cu un șut la vinclu, după ce a rămas singur cu Murariu. În minutul 79, tot Vasile Pop a lobat mingea pentru 4-0 peste Murariu, iar în minutul 82, același jucător a dat ultimul gol, după ce a tras într-un balon lăsat de Coadă să cadă în careu.

Luceafărul Oradea: Moroz – Toriște, Oros, Mussa, Ban – Lukacs, Prejmereanu – V. Pop, Codoban, Gunie – Paraschiv. Au mai intrat pe parcurs Sălăjan – Drăgan, Băican, Chiorean, Mitrică, Opriș, Joan, Cârlig.
ASU Poli Timișoara (: Murariu – Bilia, Mera, Scutaru, Cherecheș – Schieb, Vidrăsan, Poparadu, Ignea – Velici, Bozian. Au mai intrat pe parcurs Borbei – Szasz, Nicolescu, Coadă, Cojocaru, Bîte, Bedea, Miholca, Plămadă, Bănică, Ghinescu, Gașpar.

Cosmin Petruescu recunoaște că înfrângerea a fost dură, dar a criticat și arbitrajul. ”A fost un duș foarte rece, cu gheață chiar, dar binevenit, ținând seama de căldura mare care s-a înregistrat la ora meciului. Lăsând gluma la o parte, a fost o partidă echilibrată în prima ei jumătate, când am primit un gol dintr-un penalti acordat de domnul Florin Marcu. Nu comentez decizia dânsului, pentru că e un arbitru cu experiență. Are mai puțină importanță dacă a judecat corect faza sau nu. M-a deranjat starea de nervozitate a jucătorilor din repriza a doua. Per total, a fost un test binevenit, pentru că Luceafărul a fost într-adevăr prima echipă care ne-a pus în reală dificultate pe fază defensivă, deoarece în meciurile pe care le-am avut până acum, adversarii au avut foarte puține faze de poartă. Implicit, nu am putut să îmi fac o idee precisă din acest punct de vedere. Vom face o analiză obiectivă a tuturor celor cinci goluri încasate astăzi, iar ceea ce vom avea de comunicat, o vom face în bucătăria internă. Sunt într-adevăr deranjat de acest rezultat, dar trebuie să mergem mai departe”, a declarat tehnicianul.

Antrenorul a spsu că unii elevi l-au dezamăgit. ”Am încercat să acordăm șansă tuturor jucătorilor pe care i-am avut la dispoziție, tuturor jucătorilor valizi. Nu e însă o scuză pentru noi faptul că am terminat meciul cu doi jucători născuți în 2003 și unul la 2001. Acest lucru are mai puțină importanță. Ceea ce contează pentru mine e ca toți cei care intră pe teren să aibă o atitudine conformă cu numele clubului nostru. Din păcate, unii dintre băieți m-au dezamăgit astăzi, dintr-un motiv sau altul, în primul rând din punct de vedere al atitudinii. Sper totuși să se revanșeze în perioada următoare. Să nu uităm că sunt abia meciurile de verificare. Cele importante vor fi cele oficiale, în care se va juca pe puncte, și care vor începe peste zece zile”, a mai spus tehnicianul.

Ultimul amical al celor de la ASU Poli e sâmbătă de la ora 20 pe ”Dan Păltinișanu”, cu Zimbrul Chișinău.

(foto. druckeria.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ