DISTRIBUIȚI

ACS Poli s-a impus cu 2-0 într-un joc de verificare programat miercuri seara cu echipa de Liga a III-a Millenium Giarmata. Meciul a fost organizat pentru ca Ionel Ganea și staff-ul să testeze o pleiadă de jucători străini, unii de culoare, alții cu ochi oblici.

Cei testați sunt: Thibaut Barthomeuf (1991, fundaș central francez), Twum Barima (1993, fundaș stânga englez), Justice Opoku (1998, mijlocaș ofensiv ghanez), Giorgios Sarafoudis (1988, atacant grec), Makumbi Nkoma (1994, atacant gabonez) şi Kawaguchi Jushi (1993, mijlocaș central japonez). Cu excepția ultimului, toți au fost titulari, iar japonezul Kawaguchi a intrat pe parcurs. Titularii de la Constanța au fost menajați. În prima repriză, Velcotă s-a accidentat destul de tare, lovit de adversari.

Meciul s-a terminat cu 2-0 pentru ACS Poli. Giani Stere a marcat în minutul 58 iar diferența a crescut-o Cristian Pădurariu, în minutul 73. Atacantul, format de club, s-a pregătit în ultima vreme separat, deoarece nu a fost luat de Ionel Ganea în cantonament, la fel ca Harald Fridrich sau alți jucători plecați între timp ca împrumut la alte echipe, precum David Pop sau Lucian Oprea.

ACS Poli: Smaranda, Filip, Bocșan, Thibaut, Bakima, Străuț, Golda, Opoku, Velcotă, Sarafoudis, Nkoma. Au mai intrat: Kawaguchi, Pădurariu, Stere, Românu, Podină.

Millenium Giarmata: Trifon, Rosenblum, Cochințu, Stupu, Sporin, Ferțu, Gânju, Popan, Domșa, C. Marius, Beloescu. Au mai intrat: Ciută, Gavrilă, F. Călin, Olteanu, Dorobanțu, Andreici, Copoeru, Mihălceanu, Dincă, Ochea, Damian, Stănilă.

Ovidiu Petre a recunoscut că la echipă starea de spirit nu e grozavă. „Acesta a fost scopul nostru, avem foarte mulți jucători în probe. S-a făcut acest amical să-i vedem la lucru. Vom vedea zilele următoare ce va fi cu ei. A fost un antrenament bun, destul de încrâncenat, bine că s-a terminat cu bine. Căutăm în atac, la mijloc, Ionel ştie mai bine. Atmosfera e destul de tensionată, ținând cont de toate problemele acumulate. Această înfrângere a venit și mai tare peste noi. Sperăm ca în aceste zile să gândim cumva să ajungem într-o formă la ora meciului, să îl câștigă”, a declarat Petre.

Răzvan Leuca a spus că Giarmata a întinerit lotul și are ca obiectiv menținerea în Liga a III-a. „Sunt două perioade total diferite. ACS Poli își verifică ultimii jucători aduși, probabil caută să acopere golurile avute. Pentru noi e perioadă maximă de pregătire fizică. Pentru noi a fost un antrenament reușit. Sperăm că și pentru echipa ACS, și-au făcut treaba și au văzut tot ce aveau de văzut. Din partea noastră, ce trebuia să vedem am văzut: o pregătire și o așezare cât de cât acceptabilă în teren, să putem să reușim anul acesta că jucăm cu acești jucători foarte tineri, să o scoatem la capăt”, a precizat antrenorul Giarmatei.

La meci au venit și câțiva ultrași fani ASU Poli, care au scandat „ACS Recaș nu e Poli” și s-au contrazis cu fanii ACS-ului. De remarcat că secundul Szoloajer a dat reporterul de la Timișplus și Prosport, precum și pe cel de la Pressalert și Gazeta Sporturilor, afară din spatele porților, de unde ambii făceam fotografii, așa cum se procedează la orice meci de fotbal. În schimb, Iosif Canea, reporterul Sporttim care vinde poze arbitrilor, se plimba nestingherit prin dreptul băncilor.

LĂSAȚI UN MESAJ