DISTRIBUIȚI

ACS Poli va juca duminică primul meci acasă, cu Dacia Unirea Brăila. Într-o conferință de presă cu doar doi jurnaliști, mai ales că clubul a transmis că Ionel Ganea nu va vorbi în prezența reporterilor Cornel Biholari și Anda Deliu, tehnicianul a părut optimist. Dacă Ganea a punctat că nu sunt probleme financiare așa mari și că e convins că publicul va reveni la stadion, jucătorul Alexandru Popovici vorbea cu glas tremurat de bani și spunea că e convins că arena va fi goală la ora jocului.

Ionel Ganea a ținut doi dintre cei șase jucători testați, dar nu a vrut să spune pe cine. „Întâlnim o echipă cu experiență, care activează de foarte mult în Liga a II-a. După părerea mea este cu un palmares și cu o experiență destul de bună. Am văzut la primul meci al lor că și ei sunt o echipă în construcție. Dar eu cred că Brăila va veni aici să ne pună probleme și trebuie să fim foarte atenți cu ei. Avem doi jucători care au rămas. Pentru mine mai important este meciul de duminică. Jucătorii care sunt acum la echipă, mare parte din ei nu au probleme financiare. Pentru cei vechi sunt ceva probleme dar domnul președinte se luptă să le ofere restanțele financiare, au primit o parte din salariu. Eu cred că este un lucru foarte bun pentru noi”,  a declarat tehnicianul.

Antrenorul speră și ca spectatorii să revină lângă echipă. „Eu sper. Nu sunt la prima situație de acest gen, am fost la echipe cu probleme. La Călărași, la U Cluj, am avut tot așa la început puțini spectatori. Eu cred că numai rezultatele îi pot aduce aproape de echipă și în număr cât mai mare la stadion. Problema cea mare pentru noi și restul echipelor este că suntem obligați să jucăm pe o caniculă destul de mare. Nu înțeleg de ce nu s-au făcut două serii de 14 echipe. În opinia mea, acest campionat cu 20 de echipe nu are nicio logică, din moment ce la Liga I se joacă cu 14 echipe, șase în play-off, opt în play-out. Eu cred că era bine să se treacă la un sistem competițional ca în Liga I, cu 14 echipe, șase pentru promovare și opt pentru play-out”, a precizat Ionel Ganea.

Popovici în schimb a avut altă abordare despre situația sa financiară. „Din punctul meu de vedere este prima etapă, pentru că la meciul trecut nu m-am gândit niciodată, mai ales în primele 20 de minute, că va fi rezultatul final de 4-1. Cred că a fost o lecție pentru noi și trebuie să ne dăm seama că indiferent de probleme care au fost la club, suntem Poli Timișoara. Suntem copii, plus cei experimentați care au rămas. Ne-am asumat acest lucru, am acceptat condițiile care sunt aici. Trebuie să înțelegem că jucăm pentru Poli Timișoara și nu mai putem accepta ce s-a întâmplat în prima etapă. Cred că în următorul meci ne vom prezenta altfel și cu siguranță vom avea o altă atitudine. Nu e tocmai ușor, dar dacă stăm să ne gândim zilnic și ne încărcăm cu problemele care sunt, nu ne mai prezentăm la stadion. Când mă gândesc că nu am mai luat de șapte luni banii… Fiul meu are șapte luni și nu a văzut niciun salariu de la tatăl lui, nu e tocmai OK. Dar mi-am asumat acest lucru, am plecat la un drum. Nu stau să mă gândesc zilnic unde mă schimb și că sunt neplătit sau plătit. Fac acest lucru pentru că cred că toți iubim acest sport, iubim fotbalul și de asta suntem aici. Sunt aici și datorită lui Mister, lui Ionel, pentru că are încredere în mine. El cred că ne motivează cel mai mult, pentru că el este alături de noi zi de zi”, a precizat fotbalistul.

Atacantul e convins că nici oamenii nu vor veni la meci și spune că tinerii fotbaliști trebuie să joace bine, pentru a pleca cât mai repede de la Poli! „Sunt convins că nu va fi foarte multă lume, stadionul va fi gol. Dar sunt obișnuit de 4-5 ani de zile de când am revenit la echipă. Eram obișnuit să fie stadionul plin la Timișoara. Nu cred că mai este o problemă numărul spectatorilor. Cei tineri trebuie să joace pentru ei, să nu mai rămână la Poli Timișoara în situația în care suntem acum, să tindă să ajungă la o echipă mult mai mare din România sau străinătate. Noi, restul, să ne bucurăm de fotbal, să sperăm că ne vom lua banii și să nu dezamăgim încredere oamenilor. Nu ni se pare uman, dar cred că celor care organizează meciuri la această oră nu le pasă. Mi-aș dori să-i văd pe cei care organizează meciurile măcar să stea la ora 13 să se uite la meci. Nu să joace”, a mai spus Alexandru Popovici.

Meciul cu Brăila începe duminică la ora 13 și va fi televizat de Digisport, Telekomsport și Look TV.

(foto : facebook.com/pg/ACSPoliTimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ