DISTRIBUIȚI

Ripensia a încheiat la scorul de 2-2 meciul de pe terenul celor de la Luceafărul Oradea, dar timișorenii au condus și cu 2-0. Andrei Dumiter și George Monea au marcat în contul bănățenilor, însă bihorenii au egalat grație lui Vasile Pop, din acțiune și penalti, deși pe final au jucat în zece oameni.

Primul șut periculos l-au avut orădenii. Gabriel Preoteasa, jucător pe care Ionel Ganea l-a vrut la ACS Poli dar care a ajuns în Crișana, a tras pe lângă poarta lui Dobre. Ripensia a marcat devreme, după ce Andrei Dumiter a pătruns în careu și a marcat cu bara. Portarul Dobre a parat mingile venite de la Codoban, din lovitură liberă, și de la Prejmereanu. De cealaltă parte, Bădăuță a avut un balon șutat de la 25 de metri care nu a prins spațiul porții. Diferența a crescut în minutul 30, când Monea a pătruns în careu și l-a învins pe portarul Goia. La pauză s-a intrat însă cu 1-2, deoarece Vasile Pop a marcat pentru gazde. Atacantul a rămas în propria jumătate la un contraatac, a fost găsit de o pasă în adâncime și a marcat.

În repriza secundă, Oradea a reușit să scoată primul punct din acest sezon. Dobre a reținut un șut trimis pe poartă de Ban, iar în minutul 61, Stoi l-a faultat în careu pe nou-intratul Alexandru Dulca. Vasile Pop a executat penaltiul și a marcat, chiar dacă Dobre era pe direcția mingii. Ripensia a avut ocazii mai puține, cu căpitanul Adi Popa care nu a prins spațiul porții la o lovitură liberă. Gazdele și-au încercat tirul prin Ludușan și Codoban, fără a nimeri spațiul porții. Spre finalul jocului, când Luceafărul avea toate schimbările epuizate, Toriște nu a mai putut continua din pricina unei accidentări. Cu om în plus, Ripensia nu a putut marca nici prin Călin Toma sau Marius Toma. În prelungiri, Codoban a prins un șut peste poartă.

Luceafărul Oradea: Goia, Oroș, Opriș, Ban, Paraschiv (min 46 Ludușan), Codoban, V. Pop, Mitrică (min 75 Gunie), Prejmereanu, Toriște, Preoteasa (min 58 Dulca)

Ripensia Timișoara: Dobre, Popa, Burdeț, Apro, C. Toma, Stoi, Anghelina ( min 67 M. Toma), Dumiter, Ungureanu (61 Mansour), Monea (min 68 Cluci), Bădăuță

Săptămâna viitoare, Ripensia va juca sâmbătă de la 15:30 pe „Dan Păltinișanu” cu ACS Poli.

(foto: facebook.com/RipensiaTimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ