DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica a pierdut cu 2-1 pe terenul celor de la Energeticianul, formație care evoluează la Petroșani. Alb-violeții au marcat primul lor gol din acest sezon, prin Marvin Schieb, dar în rest au avut evitări în atac. Formația din Valea Jiului a marcat două goluri în două minute, prin Nicoară și Stoenac.

Meciul a avut un start fără mari ocazii. Abia în minutul 19, Bozian a tras din lovitură liberă pe poartă. Mingea se ducea sub transversală, dar pe direcția portarului Moldovan, care a parat balonul. Murariu s-a descurcat să scoată și el o minge ce se ducea spre vinclu, expediată de Drugă, iar ulterior a salvat un șut al lui Tudorache. În minutul 36 însă, Murariu nu a mai avut ce face, căci Vlad Nicoară a tras bine de la 18 metri, pentru deschiderea de scor. Peste două minute, Stoenac a tras puternic de la 20 de metri, pentru 2-0. Bozian a avut din nou șansa de a marca la o lovitură liberă, dar Moldovan a fost din nou pe fază. Cum Scutaru era accidentat, Petruescu l-a înlocuit în minutul 43 cu Ignea. Până la pauză, Schieb a prins un șut bun, dar pe lângă buturile gazdelor.

Cu Ignea în linia de mijloc, jocul ofensiv a avut altă consistență. Jucătorul a și tras o lovitură liberă pe poartă, dar portarul Energeticianului a scos balonul. Vlad Rusu, golgheterul ediției trecute a ligii secunde, a prins un șut bun, dar Murariu a reușit să respingă. Până la urmă, ASU a marcat în minutul 64, după o pasă de la Ignea. Schieb a pătruns în careu și marcat. Ulterior, timișorenii au preluat controlul jocului. Cu o pasă de marcatorul Schieb, Vidrăsan și-a încercat și el tirul, dar portarul echipei lui Cristi Dulca a fost pe fază. Bozian a avut o altă șansa când era lângă punctul de la 11 metri, dar a trimis pe lângă poartă. Pe final, gazdele mai mult s-au apărat. Nici nou-intratul Bănică nu a putut marca pentru timișoreni, dar o putea face același Vlad Rusu. Atacantul a scăpat singur, dar a trimis pe lângă buturi, din unghi.

Energeticianul Petroșani: Moldovan – R. Petre, D. Lung, Ninu, Drugă (min 69 Drugă) – Tudorache, Stoenac (min 81 C. Cristea), Neagu, Cioiu – Nicoară (min 67 Neacșa), Vl. Rusu

ASU Politehnica Timișoara: Murariu – Bilia, Mera, Scutaru (min 43 Ignea), Cherecheș – Nicolescu, Vidrăsan – Plămadă (min 62 Miholca), Bozian, Schieb – Velici (min 86 Bănică)

ASU Poli va juca săptămâna viitoare duminică de la ora 18, cu Luceafărul Oradea, pe „Dan Păltinișanu”.

(foto: druckeria.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ