DISTRIBUIȚI

Transite este un proiect dezvoltat de Filiala Timiș a Ordinului Arhitecţilor din România în parteneriat cu Asociaţia Timișoara Capitală Culturală Europeană, având ca scop promovarea Gării de Nord ca spaţiu public cu potenţial cultural. Veţi putea vedea proiectele înscrise în concurs în cadrul expoziţiei ce va fi vernisată în Gara de Nord, în perioada 29.09-13.10.2018.

Transite ia forma unei duble intervenţii ce se va desfășura în două etape: un concurs pentru o intervenţie arhitecturală în Gara de Nord (gara principală a orașului) și o instalaţie de lumini amplasată în aceeași locaţie. Scopul proiectului va fi atât de a pune în lumină spaţiul pseudo-abandonat al gării precum și de a stimula schimbarea percepţiei pe care publicul o are cu privire la importanţa Gării de Nord într-un context temporal mai cuprinzător: trecut, prezent și viitor.

Proiectul Transite și-a desemnat câștigătorii concursului deschis de soluţii pentru o instalaţie arhitecturală temporară. Propunerea „The sun is not yellow it’s chicken”, a lui Raul Vașvari a primit premiul I, în urma deliberărilor juriului format din Valeri Gyurov, Marius Cătălin Moga, Cristian Rusu, Vlad Gaivoronschi și Bogdan Cotîrţă. Raul Vașvari a propus o instalaţie sub forma unui balon uriaș din PVC umplut cu heliu, care va pluti liber în interiorul sălii principale a Gării de Nord, sub influenţa schimbărilor de temperatură, curenţilor de aer, mișcării oamenilor sau luminii soarelui.

Juriul a decis să mai acorde două menţiuni, pentru echipele formate din Barbu Alexandru Șerban, Câmpan Andronica și Bădoi Denisa; respectiv Adrian Mihai, Oana Andreea Bănescu, Alma-Dia Hapenciuc, Ovidiu Mihuţescu și Radu Dorgo

LĂSAȚI UN MESAJ