DISTRIBUIȚI

Asociația REcult din Timișoara, împreună cu partenerii săi, derulează proiectul cultural „Despre pământ. Oameni și casele lor din Banat”, sub forma unei campanii de conștientizare a potențialului caselor rurale din pământ. Proiectul este co-finanțat de AFCN și selectat ca eveniment oficial al Anului European al Patrimoniului Cultural. În acest sens se vor organiza două festivaluri la Buzad.

Echipa noastră își propune, identifica modalități de transformare a casei din pământ în marcă regională. Una dintre aceste case este Taverna, de la The Village, din satul Buzad, loc care va găzdui, în perioada 27 – 31 august 2018, evenimentul principal al campaniei noastre, a doua ediție a festivalului itinerant de pământ, REGIO EARTH. Rezultatele atelierelor  vor fi marcate și incluse într-un circuit turistic, putând fi vizitate pentru prima dată în  cadrul Festivalului ELECTRORUGA (1-2 septembrie, Buzad), organizat de partenerii noștri de la The Village & Essential Experience.

Prima ediție a avut loc anul trecut în Ungaria. Ediția din România va fi coordonată de specialiști în pământ din Italia, Franța, Ungaria, Serbia, Germania și România. În cadrul atelierelor acestui festival se va realiza o tencuială decorativă cu rol de pictură murală, într-un spațiu al școlii vechi din Buzad, se vor experimenta diverse tehnici tradiționale și se va construi un pavilion deschis comunității din satul Buzad, cu un cuptor de pământ integrat.

LĂSAȚI UN MESAJ