DISTRIBUIȚI

Timișoara se transformă ”În valea cu parfum de flori și zumzet de albine”, în 27 noiembrie, de la ora 19.00, la Teatrul Național. Horațiu Mălăele va urca pe scenă alături de fiul său, Bogdan Mălăele si actrița Meda Victor.

Biletele vor fi disponibile în curând și offline, la Casieria Teatrului Național. RSVP: 0752.806.143

Inspirat de piesa ”S-a sfârșit cum a-nceput” a lui Sean O`Casey, spectacolul regizat de Horațiu Mălăele este descris de acesta drept o piesă ”italienizată, puțin mai scurtă, puțin altfel dar… în același décor”.

“Pepino, plictisit de eterna rutină şi veşnic cicălitoarea nevastă, hotărăşte că ar fi momentul să facă schimb de responsabilităţi cu Lisa. Aşadar, soţul rămâne cu treburile casnice, iar consoarta pleacă la cosit. E momentul ca în scenă să-şi facă apariţia Tatăl neîndemânatic şi foarte miop.”

Cum s-ar descurca bărbatul ȋn locul femeii? Dar invers? Iată două ȋntrebări care ne dau de furcă, poate, din cele mai vechi timpuri. Aici, ele nu au menirea expresă de a demonstra stȃngăcia bărbatului la cratiță, ci de a ironiza prejudecățile legate de rolul „prestabilit” al fiecăruia, ȋndeosebi ȋn peisajul rural.

Lisa se descurcă de minune la cȃmp, așa cum și Pepino ar face-o ȋn bucătărie, dacă lenea și dezinteresul nu l-ar ȋmpiedica să ȋnvețe cȃteva lucruri simple.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ