DISTRIBUIȚI

Mai multe persoane cu dizabilități din Timișoara pot avea de acum o viață mai activă. Acest lucru este posibil datorită unui seminar în cadrul căruia 11 scaune rulante au fost donate persoanelor cu probleme locomotorii. Donația a venit din partea Fundației Motivation România.

Seminarul a avut ca temă „Abilități de viață independentă pentru utilizatorii de scaune rulante” și s-a desfășurat ieri. „Prin acest eveniment, Fundaţia Motivation România încearcă să încurajeze persoanele cu dizabilităţi, utilizatori ai scaunelor rulante, să participe la diverse activităţi sportive, culturale şi recreative. În acest scop, participanţii la seminar au primit echipamente de mobilitate personalizate, care îi vor ajuta să fie independenţi, să iasă din case şi să devină membri activi în comunitatea din care fac parte. Fiecare scaun rulant a fost adaptat de specialişti în conformitate cu diagnosticul şi abilităţile utilizatorului, respectând principiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Utilizatorii acestora au primit şi instruire pentru folosirea lor de la specialiştii din echipa Motivation Timişoara, precum şi de la kinetoterapeuţi”, spun reprezentanții fundației.

Tot în cadrul seminarului au fost făcute demonstrații de manevrare a scaunului rulant. Seminarul a marcat încheierea proiectului „Roţile Schimbării merg mai departe”, finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Intrenaţională, care a avut drept scop reducerea numărului de utilizatori de scaune rulante imobilizaţi la domiciliu.

Nicoleta POPA
(sursa foto: motivation.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ