Cei de la ASU Politehnica au pierdut meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe din șaisprezecimile Cupei României la scorul final de 5-3, după 1-1 în timpul regulamentar. Prima repriză a fost mai alertă, cu golurile marcate de Prosser și Bozian, după care ocaziile s-au rărit. La loviturile de la departajare, tinerii Coadă și Cojocaru au ratat, iar astfel, Sepsi s-a calificat în optimile competiției KO.

Echipa din Sfântu Gheorghe a marcat la prima fază periculoasă a meciului. În minutul 17, Murariu a ieșit cam hazardat, l-a blocat pe Hadnagy, dar nu a mai avut ce face și pentru Daniel Prosser, care a deschis scorul. Timișorenii ar fi putut egala câteva minute mai târziu. Plămadă a scăpat singur, dar Fejer a respins mingea care a ajuns la Velici, însă șutul său nu a prins spațiul porții. Plămadă a mai irosit o ocazie, după care a fost rândul lui Prosser să rateze. Dragoș Cojocaru a prins un șut foarte bun, care s-a dus puțin peste poarta lui Fejer, dar în minutul 43, tabela s-a modificat la 1-1. A fost un șut de la 25 de metri al lui Alin Ignea, care s-a dus direct la vinclu.

În repriza secundă, jocul a devenit mult mai plictisitor. Timișorenii nu au mai fost prea periculoși, iar Ignea nu a nimerit din nou vinclul sau măcar spațiul porții la două faze fixe. Sepsi a mai ăncercat prin Prosser, care a avut un șut pe lângă poartă, dar și printr-un șut de la distanță a lui Vașvari, reținut însă în doi timp de Murariu. Ultima ocazie irosită a fost cea a lui Florin Ștefan, după care meciul s-a dus în prelungiri. În timpul suplimentar, Poli a avut o ocazie importantă la un șut al lui Bănică, respins de portarul Fejer. Ulterior, Nouvier a prins un șut periculos, de data aceasta din lovitură liberă, dar mingea s-a scurs pe lângă poartă. Meciul a avut nevoie de lovituri de departajare.

Tânărul Coadă a trimis peste poartă prima încercare, dar Hadnagy nu a greșit. A urmat un gol marcat de Bănică și altul înscris de Nouvier. La a treia execuție, Dragoș Cojocaru a tras slab, iar Fejer a prins, însă Rus nu a greșit. Bozian și-a făcut datoria, dar și Drăghici, și astfel, meciul s-a oprit cu victoria lui Sepsi.

ASU Politehnica Timișoara : Murariu – Bilia, Nicolescu, Coadă, Cojocaru – Lazea, Vidrăsan – Bedea (min 82 Bănică), Ignea (min 111 Miholca), Plămadă (min 82 Bozian) – Velici (min 67 Ghinescu)

Sepsi Sfântu Gheorghe : Fejer – Dodoi, Ursu, Rus, Ștefan – Velev (min57 Vașvari), Karnitski, Mensah (min 92 Nouvier), Hamed (min 83 Simonovski) – Prosser (min 76 Drăghici), Hadnagy

Cosmin Petruescu și-a felicitat elevii. ”Nu pot începe decât prin a-mi felicita băieții. Au fost formidabili în această seară. Nu a fost deloc ușor să reziști 120 de minute cu o echipă de pe locul 4 în Liga I. Nu a fost deloc ușor, dacă unii vor spune că Sepsi a jucat cu echipa a doua, dar nu a fost deloc așa, au jucat cu jucători care evoluează în Liga I. Noi astăzi am început jocul cu patru jucători U21 și am terminat cu șase. Am în continuare încredere în potențialul acestei echipe. Când nu au fost rezultate, ni le-am asumat cu toții. Am demonstrat că putem juca de la egal la egal cu oricine echipă. După timpul regulamentar de joc ne-am adunat toți băieții, i-am felicitat, am încercat să iau presiunea de pe umerii lor. I-am întrebat cine vrea să execute, erau vreo șapte care s-au arătat nerăbdători. Asta mi-a arătat că au curaj, personalitate, am lăsat ca ordinea să o decidă ei, pentru că ei simt mai bine efortul depus. Le-am spus că o fracțiune de secundă la o execuție nu șterge evoluția lor din această seară, mă refer la Coadă și Cojocaru. Numai jucătorii mari ratează penaltiuri, pentru că cei mici nu au curaj să-și asume aceste execuții”, a declarat Cosmin Petruescu.

Eugen Neagoe sper la o victorie în 90 de minute. ”Până urmă, ne-am calificat, dar cu mari emoții. A fost un joc echilibrat, îi felicit pe cei de la Poli, pentru că au făcut un joc bun. Puteam câștiga și noi și ei, din păcate, a trebuit să jucăm 120 de minute. Acest lucru nu este deloc îmbucurător, sunt puțin supărat să tranșăm jocul, cu toate că am condus și puteam fi mai siguri dacă marcam golul doi. Le-am spus jucătorilor, știam că va fi greu. Întotdeauna Cupa a oferit surprize mari. Avem un meci vineri la Dinamo și nu aș fi vrut să ajungem la prelungiri. Poli m-a impresionat prin dăruire, prin atitudinea de a juca de la egal la egal. Și-au creat situații de a marca, felicitări pentru cum au jucat. Avem într-adevăr jucători mai experimentați, nu vreau să jignesc pe nimeni, dar mă așteptam să câștigăm în cele 90 de minute, chiar dacă nu am folosit toți jucătorii”,a spus antrenorul lui Sepsi.

ASU Poli are următorul meci în campionat sâmbătă de la ora 11, în deplasare la Daco-Getica București.

 

(foto: Emanuel Titus)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ