DISTRIBUIȚI

România participă la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires cu o delegație formată din 34 de sportivi. Printre tinerii plecați spre Argentina se află și canotorul Alexandru Laurențiu Danciu, legitimat la CSM Timișoara.

Sportivul este născut la Petroșani, în județul Hunedoara, dar e legitimat de câțiva ani la CSM Timișoara. Danciu are 17 ani și a participat până acum la două Mondiale de juniori, în 2017, la Trakai, Lituania, iar apoi, anul acesta, în Cehia, la Racice. Pentru canotaj, delegația română îi mai are în componență pe Alina Maria Baleţchi, Tabita Maftei, și  Florin Nicolae Arteni Fîntînariu. România mai trimite sportivi la Buenos Aires și la atletism, baschet, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, judo, haltere, înot, lupte, sărituri în apă, scrimă, tir sportiv, tenis de masă și tenis.

Din delegația română mai fac parte alte două sportive care au activat în județul Timiș. Fosta baschetbalistă a SCM Timișoara, Monika Brosovszky-Boriga, este antrenoarea echipei feminine de baschet 3X3. De asemenea, Andreea Dragoman, legitimată în trecut la echipa de tenis de masă ACS Dumbrăvița, va concura și ea în Argentina.

 

(foto: agerpres.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ