DISTRIBUIȚI

Ripensia Timișoara trece printr-o perioadă destul de complicată în plan sportiv și nu numai. Clubul are un nou președinte, de câteva săptămâni, pe Dumitru Mihu, care spune că se lucrează la aducerea unui nou staff. De asemenea, s-a înființat și o societate comercială care să sprijine clubul și mai ales, o viitoare academie de juniori, cu o bază sportivă performantă.

Mihu ar vrea un antrenor cu abilități manageriale, care să conducă clubul pe termen lung. ”Va veni un antrenor care să sprijine un asemenea proiect. Ne dorim să stea cel puțin doi ani, dacă nu chiar 22. (n.r. întrebat dacă vrea un sir Alex Fergusson) Mă gândesc mai degrabă la un Wenger. Antrenorul trebuie să aibă un caracter cum trebuie să aibă antrenorul Ripensiei, să fie potrivit pentru imaginea acestui club. Nu vrem să ne grăbim. Lucrăm, am avut o listă lungă care e tot mai scurtă. Va fi un antrenor din România. În Va veni în curând. Suntem hotărâți să căutăm mai adânc și mai bine, să alegem ce ne trebuie nouă. Ne trebuie un manager general, un antrenor și un preparator fizic”, a punctat Mihu.

Deocamdată, vechiul antrenor, Ciprian Urican, e în continuare angajat, deși nu mai lucrează efectiv cu echipa. Motivul îl reprezintă faptul că regulamentele FRF permit unui club să stea doar o lună fără antrenor angajat, iar Radu Suciu nu are licența pentru Liga a II-a. Astfel, cei de la club câștigă timp pentru a căuta un antrenor cât mai bun.

Ripensia va funcționa în continuare la FRF pe vechea asociație, dar s-a mai înființat și o societate comercială, care va finanța academia și va putea atrage mai mulți oameni de afaceri în viitor. De asemenea, în perspectivă, societatea va fi utilizată și pentru a lua eventuale credite bancare, ceea ce un ONG nu poate face, sau pentru ca Ripensia să fie listată la bursă. Firma are un capital social de 1 milion de lei. Comitetul director al Ripensiei, format din Dumitru Mihu, Radu Ienovan și Erol Baeram, va conduce și respectiva firmă. Deocamdată, se caută un teren de minimum 5 hectare, unde în viitor să fie o bază sportivă, cu hotel,condiții de recuperare și sală de forță.

Mihu a explicat necesitatea apariției acestei societăți comerciale. ”Au fost lucruri bune făcută la club până în 2017, când lucrurile au început să stagneze puțin. Inițial, cu proiectul soccios pentru Ripensia a fost gândit cu 20-30.000 de oameni. Din păcate, apetența pentru asociere a românilor nu e așa de mare. După patru ani s-a ajuns la 300 de soccios și procesul a început să stagneze. Anul trecut, din contribuția membrilor asociația s-a acoperit 2% din bugetul clubului. Pentru o echipă de fotbal din România, Liga a II-a este cel mai prost loc. Înseamnă cheltuieli, deplasări și venituri mici din publicitate și drepturi TV. De acea aveam doua variante, să mergem în jos sau în sus. Am decis să mergem în sus. Principala menire a societății comerciale este să creeze o infrastructură și să o pună la dispoziția asociației. Va crea o academie de fotbal, va căuta un teren”, a precizat Mihu.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ