DISTRIBUIȚI

ACS Poli a cedat cu 3-1 în fața celor de la Chindia Tărgoviște, pe Stadionul Electrica. Gazdele au condus cu 1-0 la pauză  după golul marcat de Stere, dar nu au mai jucat aproape nimic în repriza secundă, când Liviu Mihai a reușit o ”dublă”, iar Neguț a marcat și el.

Chiar și așa, partida a început cum nu se putea mai bine pentru ACS Poli. Din minutul 9, Timișoara a condus, după un corner bătut de Haruț. Balonul a ajuns la Giani Stere, care a înscris cu capul din 8 metri. Cei de la Chindia au încercat să egaleze, dar singura ocazie a fost un șut cu pământul a lui Novac, care s-a dus pe lângă poartă. Și gazdele ar fi putut să mai înscrie. După un contraatac, Drăghici a ajuns în poziție bună, dar a tras slab, iar portarul Popescu a prins mingea. După 1-0 la pauză, în repriza secundă Viorel Moldovan i-a trimis în luptă pe Florea și Liviu Mihai.

În aceste condiții, în minutul 65 s-a și egalat scorul, după ce Bocșan a făcut un henț în careu. S-a dat lovitură de la 11 metri, iar Liviu Mihai a marcat. Peste două minute, Chindia a preluat conducerea partidei. De data aceasta, a fost un gol cu capul marcat de Cristian Neguț. ACS Poli ar mai fi putut fi periculoasă la o altă fază la care Stere a ajuns în careu și a reluat cu capul spre poartă, dar un apărător al Chindiei a respins mingea. Liviu Mihai și Șerban au creat noi ocazii pentru Chindia. După dominarea din repriza secundă, Chindia a mai dat un gol la final de meci, prin Liviu Mihai, după un contraatac.

ACS Poli Timișoara: M. Contra –  Motreanu,  Bocşan, Melinte, D. Filip, Keita (min 80 Toboșaru), Haruţ, D. Codrea, Rudolf Avaro (min 50 Bîrnoi), Stere(min 86 Golda), Oct. Drăghici

Chindia Târgoviște: Ius. Popescu – Martac, Dudea , Vătavu (min 56 L. Mihai), Dumitraşcu, Acasandrei, D. Novac (min 46 Florea), Andr. Lungu, Andr. Şerban, Mihaiu, Cr. Neguț (min 85 C. Dinu)

Ștefan Nanu spune că nu are ce face cu lotul actual. ”Valoarea și lotul lasă de dorit. Jucăm cu Codrea și Haruț mijlocași centrali fără experiență, jucători care la un moment dat cad și fizic. Mulți se plâng acolo, cad fizic, și nu am jucători cu experiență cu care să-i înlocuiesc. Drept dovadă, și banca, foarte subțire. Dusan și Igor au avut probleme de sănătate, au mâncat de au mâncat…În toate jocurile jucăm foarte bine în prima repriză, a doua, luăm niște goluri foarte, foarte ușor. Mingi pierdute, greșeli de poziționare. Nici eu nu înțeleg, le spun tot timpul ce trebuie să facă. Și eu sunt debusolat, pentru că sunt două reprize opuse. Dacă în prima repriză aveam 2-0 la ocazia mare a lui Drăghici, cred că se închidea jocul și nu aveam probleme să luăm cele 3 puncte. Până la iarnă nu putem aduce absolut nimic. Suferim din punct de vedere al selecției. Dar tot ei trebuie să o scoată la capăt. Dacă nu ar fi, am juca slab din prima repriză. Dar la pauză, ori e automulțumire, ori e o problemă fizică, nici nu am jucători să pot să-i înlocuiesc”, a punctat tehnicianul timișorenilor.

Viorel Moldovan a punctat că a ținut unii titulari pe bancă din cauza meciurile numeroase ale echipei sale. ”Nu a fost ușor, știam acest lucru. Am întâlnit un adversar dificil. O echipă cu foarte mulți tineri, aflată într-o situație dificilă și ea. Important este că am luat cele 3 puncte. De asta am venit, să câștigăm și să rămânem acolo în față în clasament. Am încercat să găsesc anumite soluții și în perspectiva jocului de duminică cu UTA. Am avut foarte meciuri în ultima perioadă și am vrut să odihnesc și să aduc un pic de prospețime. Fiecare joc este important. Luăm fiecare joc în parte, important este să acumulăm puncte, și vom vedea la finalul acestui sezon unde ne vom situa”, a precizat antrenorul de la Târgoviște.

ACS Poli joacă sâmbătă de la ora 11 pe terenul celor de la Energeticianul.

 

(foto: Sașa Pastor)

 

LĂSAȚI UN MESAJ