DISTRIBUIȚI

Ripensia Timișoara a obținut un egal la scorul de 1-1 cu Energeticianul, formație venită cu un antrenor nou, direct la meci. Hunedoreni au fost preluați de Bogdan Andone și au condus grație golului marcat de Marian Stoenac, după o primă repriză slabă a ambelor echipe. În minutul 90 însă, Apro a marcat golul ce i-a adus un punct Ripensiei.

Prima repriză a fost un adevărat somnifer pentru cei sub 100 de spectatori veniți la meci. Singura ocazie importantă a oaspeților a fost după un corner, când Lung a reluat cu capul din 6 metri puțin pe lângă poartă. Timișorenii nu au reușit nici ei să fie foarte periculoși. Anghelina a încercat cu un șut de la distanță, dar portarul Bogdan Miron a prins mingea. O fază periculoasă putea să apară când Popovici i-a lăsat mingea lui Adrian Popa în careu, dar jucătorul a tras peste poartă.

După trecerea pe la vestiare, oaspeții au jucat mai bine. Tudorache a pătruns cu mingea la picior în careu, dar nu a prins spațiul porții. Manole a avut un șut în bara laterală, dar în minutul 59, a venit și golul. Stoenac a trimis mingea în plasa porții, de la 17 metri. Cei de la Ripensia au început să joace mai bine pe finalul reprizei. După un șut pe lângă poartă a lui Călin Toma în urma unui atac prelungit, Bogdan Miron a respins două șuturi pe poartă ale gazdelor. Până la urmă, în minutul 90, s-a dat lovitură liberă indirectă, iar Apro a tras cu sete în plasa porții.

Ripensia Timișoara: Şt. Dobre – Ad. Popa, Străuţ, M. Toma, C. Toma, Al. Popovici, Stoi (min 67 Apro), Anghelina (min 78 Kawagoe), Dumiter, Cluci (min 61 Monea), M. Gueye

Energeticianul: Bg. Miron – Tomozei (min 63 Leasă), D. Lung, C. Achim, Andr. Dragu, C. Cristea, Vl. Tudorache, Al. Neacşa (min 55 Stoenac), Laur. Manole, Cioiu (min 74 Ninu), C. Neagu

Radu Suciu a declarat că nu știe dacă după acest meci va veni un alt antrenor. ”Am obținut un punct important dată fiind și penuria de jocuri câștigătoare de până acum. E foarte important pentru moral, cu atât mai mult cu cât am întâlnit o echipă bună. Au jucători valoroși pentru nivelul Ligii a II-a. Am dat dovadă de putere de luptă mai mult ca altădată, de încredere, și aceste două elemente corelate ne-au ajutat să revenim și să egalăm. Este îmbucurător, altădată nu avea forma morală să încercăm să forțăm rezultatul. Este un punct bun pentru moral, cu condiția să îl asimilăm ca atare în subconștientul nostru, să putem dovedi aceeași tărie de caracter și în partidele următoare. Altădată pe fonduri unor erori lamentabile am căzut după perioade bune de joc, astăzi nu a mai fost așa”, a declarat directorul sportiv.

Bogdan Andone spune că problema echipei sale pregătirea fizică. ”Ripensia e o echipă bună ca posesie, preocupare, are jucători de calitate, dar care pusă sub presiune pierde mingi, și astfel am și încercat să ne creăm situații bune de a marca. E un joc pe care puteam să-l câștigăm și noi, putea să-l câștige și Ripensia. Îmi pare rău că am primit gol la ultima fază importantă a meciului și nu am reușit să gestionăm finalul. O victorie ar fi fost foarte importantă pentru noi. Nu sunt adeptul să retrag echipa, nu le-am cerut niciodată acest lucru. Din păcate, nu cred că băieții au reușit să facă față ritmului în ultimele 15-20 de minute. Acesta e nivelul echipei momentan”, a spus antrenorul hunedorenilor.

Ripensia va fi oaspete duminică, în derby-ul programat de la ora 18 cu ASU Politehnica.

 

(foto: facebook.com/RipensiaTimisoara)

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ