DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica e gazda partidei de duminică, cu Ripensia, din etapa a XII-a a ligii secunde, după ce precedenta confruntarea din luna septembrie, din Cupa României, i-a avut pe alb-violeţi câștigători în prelungiri. Elevii lui Cosmin Petruescu au parcurs aproape 13 ore cu autocarul după victoria de la Brăila, dar, firește, doresc o victorie.

Petruescu are tot lotul valid și crede că motivaţia va face diferența. ”Cu siguranță va fi un meci deschis oricărui rezultat, la fel cum va fi și cel din etapa următoare, cu ACS. De fiecare dată când sunt două echipe din același oraș sau din orașe apropiate nu mai contează pozițiile din clasament, nici valoarea jucătorilor, nici forma de moment. Doar motivația poate decide un astfel de meci. Chiar dacă venim după o serie pozitivă, chiar dacă traversăm un moment bun, meciul rămâne deschis. În jurul Ripensiei s-a creat o emulație deosebită, mai ales prin prisma schimbărilor de la nivelul administrativ și la nivelul băncii, cu siguranță vor dori să aibă un început de serie pozitivă. Ne așteptăm la orice, și să fie Bădăuță sau Zaluschi în echipă, și să joace Ungureanu”, a declarat tehnicianul timișorenilor.

După ce a fost în tratative, totuși, Alexandru Pelici nu va prelua Ripensia. Petruescu spune că îi pare rău că timișoreanul a fost dat afară de la Sibiu. ”Alex Este prietenul meu, dincolo de faptul că am colaborat amândoi când eram la același nivel, eu la Auxerre Lugoj și apoi Recaș și el la Reșița. Nu am apucat să discut cu el despre acest subiect. Cert este că este un antrenor cu o bogată experiență competițională, a antrenat la Liga a II-a multe echipe cu rezultate notabile. El știe care este cea mai bună decizie, probabil este foarte dezamăgit, e normal să fie așa. La ultima discuție mi s-a părut că e foarte implicat la Sibiu, emoțional și sufletește. Consider că merita să continue proiectul început acolo. Cred că merita șansa de a antrena o echipă din Timișoara, dar sper să o antreneze la nivelul Ligii I”, a mai spus Petruescu.

Partida va începe la ora 18 pe ”Dan Păltinișanu”.

 

(foto: Emanuel Titus Iliesi)

LĂSAȚI UN MESAJ