DISTRIBUIȚI

Campioana Timișoara Saracens începe meciurile din Challenge Cup cu o confruntarea pe teren propriu cu Newport Dragons. Căpitanul Vasile Rus este de părere că bănățenii ar trebui să fie fericiți și dacă vor lua punctul bonus defensiv.

Rus mizează pe experiența europeană a echipei, dar și pe entuziasmul celor mai tineri. ”După doi ani ne aflăm iarăși la debutul unei competiții foarte frumoase. Sunt echipe care provin din lumea bună a rugby-ului. Chiar dacă cei de la Dragons nu au situație foarte bună în clasament în campionatul lor, suntem conștienți de unde vin și că acolo se joacă un rugby adevărat. Pentru noi este o plăcere și o oportunitate bună de a ne măsura forțele cu cei mai buni. Diferența față de acum doi ani este că jucătorii noștri nu mai sunt la primul lor meci de cupe europene. Ne așteptăm să avem un debut și un rezultat mai bun decât cu Edinburgh. Dacă vom lua bonusul defensiv, nu cred că se va supăra nimeni. Ne gândim și la victorie, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Echipele rusești au demonstrat însă sezonul trecut că nu e imposibil”, a declarat Rus.

Sosene Anesi nu poate conta pe Horațiu Pungea și Marian Drenceanu. ”E o săptămână importantă, cea a debutului în cupe europene. Suntem foarte entuziasmați, este o provocare să jucăm cu cei de la Dragons. Nu știm prea multe despre ceea ce trebuie să ne așteptăm de la adversar, știm că ei joacă la un nivel înalt. Am văzut unele filmări cu ei. Au înaintași mobili, care pot juca lamare intensitate”, a spus antrenorul principal.

Ulises Gamboa vede și el meciul ca pe un test util. ”E o nouă experiență. Cred că dacă în meciurile de campionat, am dominat jocul, acum avem posibilitatea să ne înfruntăm cu o echipă puternic la nivel internațional. Dragons este franciza federației galeze, iar mâine vom vedea nivelul jucătorilor noștri. Suntem destul de mulțumiți de randamentul pachetului de înaintare”, a precizat secundul.

Meciul începe sâmbătă de la ora 14,30 pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”.

 

(foto: facebook.com/pg/rugbytimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ