DISTRIBUIȚI

Ripensia și-a luat revanșa pentru eliminarea din Cupa României și s-a impus cu 1-0 cu ASU Politehnica în campionat. Unicul gol l-a marcat Popovici după o primă repriză începută anost, dar cu un joc mai convingător al roș-galbenilor. Alb-violeții nu prea s-au regăsit și au suferit din nou din cauza gafelor lui Murariu. Cu acest meci, Politehnica rămâne cu 6-2 la întâlnirile directe cu ripensiștii.

Cu mai puțin spectatori ca la jocul de Cupa României, debutul de meci a fost unul extrem de plictisitor. O primă fază periculoasă se putea naște la o centrare in fața porții a lui Popa, dar Dumiter nu a ajuns mingea. Alb-violeții atacau poarta cu șuturi extrem de imprecise, iar Popovici a mai avut o ocazie, la o eroare a lui Coadă. Nefructificată, dar atacantul a marcat până la urmă în minutul 31, după o pasă în adâncime venită de la Apro. Popovici l-a ridiculizat pe Murariu, ieșit aiurea, și apoi a tras la colțul lung. Peste patru minute, portarul bănățenilor a scăpat o minge boxată tot de el după un corner, și doar ratarea mare a lui Mansour a făcut ca scorul să nu se modifice din nou. Poliștii au avut o mare ocazie pe finalul reprizei, când Vidrăsan a trimis spre poartă. Păduraru a boxat însă bine și apoi s-a întins și l-a blocat pe Bozian.

În repriza a doua, alb-violeții au alergat aiurea după egalare. Ionuț Coadă a recuperat o minge și a tras cu tupeu de la 22 de metri, dar fără probleme pentru Păduraru. Ripensia a pus și ea  presiune ofensivă însă. Mansour a trimis pe lângă poartă din 20 de metri, după ce l-a învârtit pe Nicolescu. Zaluschi a vrut să ia câteva faze pe cont propriu, dar fără succes. În schimb, în minutul 76, poliștii au ajuns în fața porții lui Păduraru, dar Velici a tras în blocaj, iar șutul lui Bănică a fost respins în corner. Elevii lui Cosmin Petruescu au continuat să încerce cu atacuri poziționale dar fără succes. Ripensia și-a ”stricat” impresia artistică pe final, când Anghelina a simulat o problemă musculară, iar Mansour a fost eliminat deoarece merge ca melcul spre schimbare.

ASU Politehnica Timișoara: Murariu – Nicolescu, Coadă (min 63 Bănică), Scutaru, Cherecheş – A. Ignea, Vidrăsan – Bedea, Bozian, I. Plămadă (min 78 Miholca) – Velici

Ripensia Timișoara: Păduraru – Ad. Popa, M. Toma, Ţiereanu, C. Toma – Burdeţ, Apro – Al. Popovici (min 71 Zaluschi), Anghelina, Dumiter (min 90 Monea) – M. Gueye

Cosmin Petruescu a spus că echipa sa a dominat jocul doar la posesie. ”Din punctul meu de vedere este o înfrângere dureroasă, venită într-un moment când venea după o serie pozitivă, pe care ne doream să o prelungim cât mai mult. A fost genul de meci pe care dacă nu l-am câștigat, era important să nu-l pierdem. Jocul a venit într-un moment nepotrivit, eram conștienți de asta. Din păcate, din cauza mai multor factori asupra cărora nu are rost să revin, nu am reușit ce ne-am propus în totalitate. Știam că Ripensia era o echipă rănită în orgoliu, după ultimele rezultate. Pentru ei, era o partidă ce putea relansa evoluția ulterioară a lor, ne pare rău că tocmai în meciul cu noi au reușit acest lucru. A fost o partidă pe care noi am controlat-o din punct de vedere al posesiei. Dar am primit gol pe o greșeală copilărească, de poziționare, când noi ne aflam în atac. Un gol care a venit contrar cursului jocului. Normal, după gol Ripensia s-a apărat supra-aglomerat, poate ne-a cedat deliberat posesia, poate nu au putut ține de minge. Din păcate, nu am fost prea inspirați în fața porții. Am avut câteva situații, nu ocazii, pe care nu am putut să le fructificăm. Am început cu o formulă ofensivă, ne-am dorit să avem posesia și să avem situații de a marca, dar ne-a lipsit inspirația. Am încercat tot felul de variante ofensive, am schimbat sistemul, am încercat să rotim jucătorii, am mutat ofensiv. Am început cu patru jucători U21 și am terminat cu cinci. Acesta este adevăratul câștig și ne demonstrează că proiectul început în vară este în grafic”, a declarat Petruescu.

Radu Suciu a spus că le-a zis fotbaliștilor că trebuie să câștige pentru a demonstra că mai reprezintă ceva în Timișoara. ”A venit soarele și pe strada noastră, într-un moment foarte important. Așa cum le-am spus jucătorilor înainte de meci, este jocul lor, ei trebuie să-l câștige, așa cum și meritul pentru victorie este exclusiv al lor. Hai să zicem că și noi banca tehnică avem meritul că am avut inspirație. Dar oricât de inspirați am fi fost noi, conta ce făceau ei. Le-am spus că trebuie să câștige acest joc pentru a arăta că reprezintă ceva în orașul acesta. Am învins o echipă bună, dificil de contracarat, pragmatică, care primește greu gol, dar azi am reușit să înscriem și să nu primim gol. I-am simțit pe jucători foarte montați față de alte partide. (despre tragerile de timp ale lui Anghelina și Mansour). Asta face parte din arsenalul tactic al unui joc. Nu mi s-a părut exagerat gestul lui. Vedem asta destul de des, noi chiar suntem o echipă cuminte din acest punct de vedere Ripensia este un club altfel, dar vreți să fim extraordinar de altfel?”, a precizat directorul sportiv al Ripensiei.

Joi, Ripensia are meci acasă de la ora 19 cu U Cluj, partidă televizată. ASU Politehnica va juca sâmbătă la ora 11 pe Electrica, cu ACS Poli.

 

(foto: Emanuel Titus Iliesi)

 

LĂSAȚI UN MESAJ